Tone gikk ned i vekt og ble migrenefri

Det er en jublende glad dame, som i dag ser tilbake på året 2020 med entusiasme og stolthet. Hun kom inn døren min i januar i år og var klar for å starte sin reise sammen med en helt fantastisk gjeng på Nesttun i Bergen.

Slet med overvekt i mange år

Tone (46) har en lang historie med utfordringer knyttet til overvekt. Hun har tidligere forsøkt å gå ned i vekt mange ganger, men har alltid gått opp igjen. I følge henne selv, har dette skyldes at hun har falt tilbake til gamle vaner og sitt tidligere kosthold, og ikke hatt nok kunnskap om hvordan hun skulle få de nye vanene til å sitte.

“Hvem bryr seg?”, tenkte hun – og fortsatte dermed å leve som hun tidligere hadde gjort.

På tide å løfte blikket, og ikke stikke hodet i sanden!

Destruktive tanker som at “jeg er bare tykk likevel” har heller ikke hjulpet henne, og det ble til at hun bare stakk hodet i sanden – slik som strutsen.

NOK VAR NOK! Vipps så var hun påmeldt, og satte i gang på sin nye reise.

Da Tone ble invitert til en “prinsessefest” for ca. et år siden, fant hun frem den vakreste kjolen hun hadde i skapet. Hun tok den på, men til sin fortvilelse merket hun at den hadde blitt alt for liten. Hun måtte ty til en annen kjole, og gikk på festen med en lei følelse av at hun var blitt veldig overvektig. Høsten føk videre, og hun fortsatte “leken” med å spise mye Grandiosa, smågodt og til slutt mye julegodis. I januar bestemte hun seg (etter å ha blitt “lokket med” av en sms fra søsteren som lød: “Det er ledig plass på Roede-kurs onsdag!”) om at nå var det på tide å gjøre noe.

Startet sin viktigste reise og la om livsstilen sin

Tone har fått et nytt liv, med mat som gir overskudd!

Da hun kom til meg, på mitt aktivkurs på Spenst Nesttun, viste vekten 103,3 kilo. Hun beskriver øyeblikket som det flaueste hun har vært med på i hele sitt liv, og hun hadde bare lyst til å begynne å gråte. For henne var det da viktig å treffe en kursleder  som selv hadde vært overvektig, og som faktisk hadde veid enda mer enn henne. Det gav henne håp om at også hun skulle kunne klare dette.

Tone satte i gang med å bruke Roede-appen, som hjelp til å endre på sine uvaner. Første uken mistet hun 1,6 kilo, og siden har det gått jevnt og trutt nedover med et snitt på – 3 kilo hver måned. Hun var innstilt på at det fikk ta den tiden det ville ta, men kom i mål litt før hun hadde trodd. Og hvilken godfølelse!

“Forskere har funnet en kobling mellom overvekt og sporadisk migrene. Nærmere 4000 amerikanere har svart på spørsmål om vekt, høyde og migreneplager. Analysen av svarene viste at de som var sykelig overvektige hadde en 81 % større risiko for å slite med den intense hodepinen.”

Ble kvitt migrenen

Tone har i mange år slitt med migrene! Migrene er en kronisk sykdom som kjennetegnes av tilbakevendende moderat til alvorlig hodepine, noen ganger ledsaget av kvalme og oppkast. Smertene kan hindre deg i daglige gjøremål (Kilde: Helsenorge.no). Som butikksjef i en stor bokhandel, var denne sykdommen belastende for henne, men hun var ikke klar over at det å gå ned i vekt kunne ha noe innvirkning på dette.

Jeg tok et kjapt søk på nettet, og fant fort ut at det var flere saker som omtalte overvekt og migrene. En av de konkluderte med følgende:

Les mer her: Får du migrene av vekta?

Tone smiler fra øre til øre, og det har hun god grunn til!

I følge Tone sin historie, stemmer dette godt! Fra å ha hyppige anfall med migrene, er hun nå omtrent helt fri for den plagsomme sykdommen. Det hender at hun fortsatt har vondt i hodet, men i følge henne, skyldes dette at hun har drukket for lite vann eller stresset for mye i jobben sin. Hverdagen er lettere både med mindre hodeverk, og med en kropp som hun trives mye bedre i. At klærne ikke sitter “som pølseskinn” er noe hun også setter svært stor pris på. Hun sier:

“Roede-metoden er knallbra! Den er opplysende og inspirerende. Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke gjorde dette tidligere!”

Det er JUBEL OG GLEDE når våre kursmedlemmer når målene sine. Her er vi, hoppende glade, etter at Tone passerte målstreken i oktober.

Helsemessig har dette kurset endret livet mitt til det bedre på flere måter:

“Yte før nyte” er et slagord hun bruker, og som hun synes fungerer veldig fint.

En grei leveregel!
 • Jeg spiser sunt og koser meg med maten
 • Har mindre vondt
 • Er blitt glad i og sprek nok til å gå fjellturer
 • Overskudd til å trene regelmessig
 • Har en lettere kropp
 • Og har fått et nytt “håvve” (= hode på bergensk)”

Tones beste råd til deg som vil ned i vekt

En ekte solstråle, som lyser opp og beriker de andre kursmedlemmenes prosess. Og min, selvsagt!

 1. Begynn på kurs! Fellesskapet gjør prosessen gøy, og man hjelper hverandre. Det er veldig psykologisk positivt å vite at man ikke er alene!
 2. Jobb med at motivasjonen skal komme fra deg selv, og ikke fra andre. I mitt tilfelle var det den forbaska trange gallakjolen som gjorde susen.
 3. Vær streng – det er det eneste som fungerer dersom du ønsker gode resultater. Bruk Roede-appen for å ha oversikt og kontroll!
 4. Hold motet oppe også når det kjennes tungt.
 5. Ikke stress med treningen. Gå deg en tur i nabolaget eller i skauen. Når man er komfortabel nok, er det veldig gøy å trene på senter også sammen med andre!
 6. Er det tøft å starte alene, så få med deg en venn!

Fortsetter på kurs

Tone gleder seg over sitt nye liv og sine nye vaner. Hun sier at hun fortsatt henger litt etter “i hodet”, og at hun ikke alltid forstår at hun faktisk har mistet hele 20 kilo. Hun har gått fra å være en “overspiser” til å være en som har god kontroll på inntaket, og alltid har matpakken i vesken når hun drar på jobb. Fra en som har fråtset i mye snop og mat, til en som spiser balansert og sunt, og som skeier litt ut i helgene.

Hun kjenner  også på at hun tvil trenge oppfølging en god stund til, og velger å fullføre prosessen med opptrapping og hold vekten kurs så lenge hun føler på behovet. Dette er også våre anbefalinger til de som velger å legge om livsstilen sin med Roede-metoden og oss som er kursledere.

Jeg er stolt av å ha fått lov å følge Tone til et lettere og sunnere liv, og er imponert over den jobben hun har gjort både for seg selv, og for de andre som er med i gruppen på Nesttun.

Hilsen
Charlotte

Powered by Labrador CMS