Ga ikke opp, selv om det gikk treigt

Kirsti hadde avtalt med seg selv at hun ikke skulle gi seg selv om vektreduksjonen gikk treigt. Roede-møtene ble hennes viktigste verktøy.

Kirsti er 64 år gammel og jobber 50% innen den merkantile bransje, og er 50% ufør. Hun har også over 30-års erfaring innen hjemmesykepleien. Overvekten har vært med henne lenge.

- I april 2022 var jeg drittlei! Jeg visste jeg måtte ned i vekt. Jeg skjønte at jeg ikke ville klare det selv. Jeg prøvde å ta av meg kiloene selv, men innså at jeg ikke klarte å ta av 15 kilo på egenhånd. Jeg ble medlem i Roede, forteller Kirsti, som har prøvd Roede før.

Når Kirsti skal beskrive det siste året trenger hun ikke lang betekningstid.

- Jeg har ikke gått fort ned i vekt! I perioder har det stått helt stille. Men det handler om ikke å gi opp selv om det går litt treigt. Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle gi opp. Jeg skulle holde ut, forteller Kirsti.

Hun vet nøyaktig hvorfor hun har klart å holde ut.

Bli Roede-medlem du også!

De unike verktøyene

Kirsti beskriver Roede-møtene med de andre medlemmene, og hjelp og støtte fra hennes Roede-veileder Line Agersborg-Sandøy, som veldig viktige - og helt unike verktøy.

Begge deler ga henne motivasjon til ikke å gi opp.

Kirsti syns også at Roede-opplegget er annerledes enn før, noe hun syns er positivt.

- Det er mer fokus på å lære nå, og man går gjennom forskjellige temaer. Før var det mer vekt på hva du hadde spist og trent. Man fikk motivasjon til å yte en ekstra innsats da også, men jeg syns det er mer nå, forteller hun.

Kirsti beskriver det som gull å ha andre rundt seg når det har vært vanskelige perioder.

- Da gjelder det å få støtte både av veileder og de andre medlemmene. For meg er det viktig å ha andre rundt meg.

Mange langhelger

Noe av det første Kirsti gjorde da hun ble medlem i Roede, var å analysere hva hun hadde gjort feil.

- Kostholdet mitt har endret seg. Jeg har aldri vært så glad i godteri, og drikker ikke så mye alkohol, men har kanskje spist litt mye. Jeg har vært mye på tur, som har inkludert mange gode måltider. Nå er det mindre og sunnere mat, og mer fokus på grønnsaker, forteller hun.

Kirsti har ikke endret noe særlig på sine aktivitetsvaner. Hun har trent på treningssenter i mange år, og går dit når hun har anledning.

Har du hatt noen utfordringer underveis?

- Ja, ferier har vært vanskelige, og siden jeg ikke jobber fullt, blir det mange langhelger. Da er det lett å komme ut av rytmen og vanene. Jeg kommer i feriemodus. Men jeg har blitt flinkere til å bruke appen, som gir meg kontroll på hva jeg spiser. Så passer jeg på å gå tur, selv når vi er ute på vannet med båten.

Løsnet med kickstart

Tilbake til perioden da Kirstis vektreduksjon stoppet opp.

- Jeg kunne så klart ønske at jeg hadde gått fortere ned i vekt, og at det ikke stoppet opp underveis. Det ligger nok litt alderen. Men det hele løsnet da jeg gikk over på Kickstart, forteller Kirsti.

Kickstart inntar man cirka 1000 kcal per dag i en periode.

Kirsti føler ikke hun er i mål helt ennå, hun har noen kilo igjen, men merker godt at alt er mye lettere, og at det er enklere både å bevege seg og bøye seg. Overskuddet er også bedre.

- Jeg håper jeg klarer å holde vekten nede, og at jeg om ti år kan holde på med de aktivitetene og hobbyene jeg gjør nå. Målet er å kunne være i aktivitet med barnebarna, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS