Mens vi venter… luke 4 – aktivlunsj

Hver onsdag kl. 11:30 plinger det i kalenderen til alle på Roede-huset, med påminnelse om at det er “Aktiv-lunsj”. Og da er det bare å komme seg ut. Selv

nå i førjulstiden blir denne tiden “holdt hellig”. Noen går tur, andre jogger, noen tar seg en rulleskitur mens andre trener styrke. Det er ikke så nøye hva du gjør, det viktigste er at du gjør noe!

Enten kan man trene i 30 minutter, og så gå inn og nyte en lunsj med småsvette kolleger som nettopp har fått fylt opp endorfinlagrene sine – eller man kan holde på i nesten en time, og bare ta lunsjen kjapt foran PC-en når man er tilbake.

Kanskje dette er noe som kan være smart å prioritere inn i din hverdag i en hektisk førjulstid?

Les mer om helsegevinsten av et slikt avbrekk her!

Helsegevinst med trening på dagtid når mørket faller på

Alle kan kjenne at vinterdager med manglende dagslys og fallende temperaturer svekker energinivået. Manglende overskudd kan føre til at det er mer fristende å dumpe ned i sofaen etter jobb i stedet for å ta turen ut eller til et treningssenter. Da kan det være en god investering å benytte seg av sollyset på dagen til å få et avbrekk med kolleger for å hente pågangsmot, motivasjon og overskudd for resten av dagen.

Skap nye rutiner i arbeidshverdagen, og se om dere kan gjennomføre aktiviteter dere liker alle sammen! Så lite som 15 minutter er nok til å gi både kropp og hode en real oppkvikker!

Vår kalendergave til deg er en styrketrening-sirkeløkt

Du angrer sjelden på en treningsøkt!

Lag deg en sirkeløkt (10-15 min) som er realistisk for deg å få til på jobb eller hjemme, der gjerne stol/benk kan benyttes som hjelp:

  • Dips – rumpa utenfor stolen med armer som bøyer seg ned bak, der beina kan holdes i 90 grader (enklere) eller rette (vanskeligere)
  • Sykling – sitte og heve beina for en «tråkke» økt
  • Bulgarsk utfall – utfall på et ben med det andre hvilende på stolen bak
  • Knebøy – gjøres bak stolen, der de kan holde seg fast om de trenger
  • Push-ups – på stol med armene eller med beina på stol og kroppen mot bakken
  • Step-up – tråkke seg opp på en stein/benk/stol, annen hvert ben
  • Sit-ups – da gjerne med beina som en dynamisk “ro” øvelse på rumpa

Følg oss videre i førjulstiden

Vi gleder oss til jul og til å dele flere tips, oppskrifter, aktiviteter med mer i vår lille adventskalender “Mens vi venter på julen”.

Lik og del vårt FB-arrangement slik at flere få gleden av å delta: https://www.facebook.com/events/2050405295063043

Vi ønsker dere alle en riktig fin førjulstid!

Powered by Labrador CMS