– Ankler og knær er nesten som nye

Siden august i fjor har Hege Hammer gått ned 30 kilo. Det var pandemien som gjorde at hun skjønte hun måtte ta tak.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skjønte det egentlig for et par år siden, at det virkelig var behov for å gjøre noe med vekta. Korona med mye alenetid og lite bevegelse hadde tatt på. Det ble vanskeligere å finne klær, og det jeg fant var egentlig ikke det jeg ville ha, forteller Hege.

I tillegg benytter hun uniform på jobb, og hun begynte å føle seg veldig ukomfortabel i den.

– Roede var et naturlig valg. Jeg har gått på flere kurs og vet at det fungerer. Sist jeg gikk var for åtte år siden.

Hege meldte seg på sammen med en venninne i august 2022.

– I tillegg til felles mål om å gå ned i vekt, fikk vi et ukentlig treffpunkt, med skravlings over en kaffekopp etter kurset.

Roedes NEDiVEKT-app har vært gull verd

– Jeg, som sikkert mange andre, “kan” det å slanke meg. Jeg vet det er snakk om inntak og aktivitet, men det å være sammen med andre og få veiledning inspirerer veldig. Roede-veileder Maiken Osterman har mye kunnskap om hva og hvordan det fungerer, hun fokuserer mye på den enkeltes behov underveis, forteller Hege.

Hun legger til at Roede-appen NEDiVEKT også har vært – og er gull verdt.

– Den gjør det enkelt å holde oversikt over inntak, og ikke minst så har det vært viktig for meg å oppnå kostholdsscore 10. Appen er den største forskjellen for min del, i forhold til tidligere kurs, forteller Hege.

På tidligere kurs har Hege også klart å ligge lavt på kaloriinntaket, men hun har ikke hatt fokus nok på å ha et riktig og variert matinntak. Det har hun nå.

– Jeg har lært så mye mer om viktigheten av kvaliteten på maten ved å bruke appen. Jeg har til og med innført 20 gram nøtter per dag. Kvalitet og riktig mengde av de ulike næringskildene har medført at jeg har gått raskere ned i vekt enn tidligere.

Blitt spesielt opptatt av hverdagsaktivitet

At Hege har gått ned 30 kilo har selvsagt hatt en positiv effekt på helsa.

– Hvilepulsen er vesentlig lavere enn før, ankler og knær er nesten som nye og alle bakker er lettere enn før. Jeg har ikke målt kolesterolet før, men nå har jeg iallfall et superlavt nivå, sier Hege.

Hege har blitt veldig opptatt av å gå mye i hverdagen. Illustrasjonsfoto.
Hege har blitt veldig opptatt av å gå mye i hverdagen. Illustrasjonsfoto.

Selv om Hege verken trener på treningssenter eller driver noen aktiv form for trening, er hun veldig opptatt av hverdagsaktivitet, og hunden får nå langt med trening enn før.

Hege føler ikke hun møtte på noen utfordringer mens hun gikk ned i vekt, men nå som hun skal holde vekten, er det mer å tenke på, innrømmer hun.

Les også: Se den store forbrenningseffekten av aktivitet

Utfordrende å spise seg opp

– Det å øke kaloriinntaket har vært vanskelig. Jeg har i perioden med vektreduksjon fått til en bra hverdagsdrill i tråd med matklokka. Nå kan imidlertid kveldene være litt utfordrende, spesielt etter slitsomme dager på jobb – der cravingen kommer og det kan bli noen sprekker.

Hege syns også at det å få tilbakemeldinger på “at nå kan du jo kose deg” er vanskelig.

– Andre forstår ikke helt at jeg har endret matstilen min. Kaker og vafler på jobb vil jeg fortsette å si takk, men nei takk til.

På Roede-kurs får man utdelt et «vekt-klistremerke» når man har oppnådd et vektmål. Hege har gjort klistremerket sitt på minus 30 kilo svært synlig for henne selv.

– Jeg har satt det lille klistremerket på mobilen min. Det hjelper meg, og så vet jeg at jeg skal til Maiken en gang i måneden, for oppfølging og videre motivasjon.

– Om 10 år blir jeg pensjonist, fortrinnsvis en sunn og sprek en, avslutter Hege.

Bli medlem du og!

Powered by Labrador CMS