Fra 124,5 kilo til å sykle Norge på langs

Nina har gjort en stor helomvending i livet sitt. Fra å ha slitt med stor overvekt, skal hun nå gjøre noe de færreste av oss ville ha gjort.

Publisert Sist oppdatert

Nina, hva skjer?

- Jeg skal sykle Norge på langs! Det er like før jeg skal fly til Nordkapp, Honningsvåg, for så å sykle til Lindesnes. Det er en distanse på cirka 3000 km. Jeg regner med å bruke 35-40 dager på dette, forteller Nina Østerhus (38) fra Stavanger.

La oss spole litt tilbake...

I 2015 var Nina en jente med dårlig selvtillit og lav selvfølelse - med mange ekstra kilo. Helt siden puberteten hadde hun hatt et ønske om å gå ned i vekt. Vekten nådde et punkt der det ble vanskelig for henne å ri hesten sin, og det var krevende å være speider, noe hun hadde en stor interesse for.

Les hele historien til Nina her

Nina bestemte seg for å ta tak, og valgte å få oppfølging av Roede. Hun syntes det var veldig nyttig å få støtte og veiledning både innen kosthold og trening. Men det tok tid. For Nina innså at når man har hatt mange uvaner i 15 år, tar det tid å endre disse.

Men til slutt lyktes hun med å gjøre en fullstendig livsstilsendring, og hun sier selv at hun har blitt en helt annen person.

 Vekten definerer henne ikke i like stor grad

- Jeg har blitt en annen person, Og det er i positiv forstand. Vekten burde jo ikke definere meg, men jeg må innrømme at den har holdt meg igjen og satt en stopper for meg. Det gjør den ikke i like stor grad lenger.

Den siste tiden har Nina gjort en rekke ting hun ikke hadde gjort om livet hennes ikke ble endret. Nina har for eksempel blitt både PT og Roede-veileder, hun prøvd å klatre og har prøvd paraseiling, hun trener masse på treningssenter og har besteget Trolltunga med faren sin. Og nå skal hun altså sykle Norge på langs – for Kreftforeningen.

- Pappa har fått en kreftdiagnose, og jeg ønsker å samle inn penger, forteller Nina, som har blitt veldig glad i å sykle de siste årene, og tenkte at dette var en artig måte å samle inn penger på.

Du kan donere penger her

Tilbake til selve «sykkelturen». Nina har satt opp en grovskisse, og regner med å sykle mellom 7-14 mil per dag. Og dette skal hun gjøre helt alene.

 Fordeler og ulemper

- Jeg får jo ingen andre til å være med meg på dette! Det er både fordeler og ulemper med å sykle alene. Fordelene er at jeg velger hvilket tempo jeg sykler i, distansen jeg sykler, hva jeg spiser og hvor jeg sover. Ulempene er at jeg ikke får den samme tryggheten, og at jeg er litt redd for å sove alene.

Og sove alene, det skal hun. For Nina skal nemlig sove mye i telt.

- Jeg er litt redd for å sove alene i telt, så jeg håper jeg finner en campingplass innimellom, forteller Nina, som har med seg både telt, sovepose, liggeunderlag, kokeapparat og diverse klær som bagasje på sykkelen.

Hva sier folk rundt deg når du forteller at du skal gjøre dette?

- Folk rundt meg sier: HÆ, forteller Nina, og ler.

Følg Nina sin reise på Instagram på: @ninapaahjul

Powered by Labrador CMS