Gikk ned 25 kilo på Kickstart

I starten trodde Line det skulle bli krevende å holde seg til 1000 kcal per dag. Hun holdt ut i flere måneder. 

Publisert Sist oppdatert

Line M. Christiansen (51) fra Stavern bestemte seg for å ta tak i sin egen livsstil etter hun møtte en kollega på jobb som hadde rast ned i vekt. 

 -Han var nesten ikke til å kjenne igjen! Jeg var kjempeimponert over det han hadde fått til. Jeg dro hjem fra jobb og meldte meg inn i Roede med en gang, hos Roede-veileder Kari Bryn Schreier, forteller Line. 

På dette tidpunktet hadde ikke Line hørt om Roede Kickstart, der man innledningsvis har et lavt energiinntak for å gå fort ned i vekt.  

- Det var min kursveileder som informerte meg om dette, og som anbefalte meg å teste det ut. Jeg hadde hørt at denne varianten ville gi raskere resultater i trygge rammer, og det fristet. Jeg var så motivert fra første stund, forteller Line. 

Hun tenkte i sitt stille sinn at hvis det ble for krevende med kun 1000 kcal om dagen, fikk hun heller gå over til Roede Balansert, der man har et høyere energiiinntak, og går noe saktere ned i vekt. 

- Jeg gikk på Kickstart i flere måneder! 

Bli medlem du og!

- Mestringsfølelsen er enorm!

Line brukte NEDiVEKT-appen både til å registrere kosthold og trening (illustrasjonsfoto).

Line gikk ned hele 25 kilo på disse månedene. 

- Så begynte jeg med opptrappingen i samråd med min kursveileder. Jeg brukte cirka seks måneder på det, og gikk ned ytterligere fem kilo.

Har du opplevd noen andre helsefordeler? 

- Ja! Jeg har fått mye mere energi og naturlig nok større bevegelighet. Og uten tvil, større glede i hverdagen fordi jeg har klart å lykkes med dette. Mestringsfølelsen er enorm, beskriver Line. 

Line syns en stor fordel med Kickstart er at man går så raskt ned i vekt til å begynne med. Det motiverer. Men hun forteller også at Kickstart ikke bare har vært en dans på roser.

- Der jeg kom fra, uten særlig bevissthet på hva jeg puttet i munnen til enhver tid, ble det en brå endring av vanene. På Kickstart er det ikke rom for noen form for utskeielser i det hele tatt. Man bør være motivert for å gå i gang. Det gjør det hele mye enklere, forteller Line, som syns planleggingen av måltidene var litt utfordrende i starten - men så gikk det seg heldigvis til.  

Å gå på Kickstart kunne også påvirke det sosiale livet noen ganger. 

- Det var til tider utfordrende, syns jeg. Men aller mest i starten. Og jeg visste jo at Kickstarten bare var for en periode. Jeg var veldig åpen med folk rundt meg om at jeg fulgte dette Roede-opplegget. Dette gjorde det enklere, når jeg var tydelig på prosessen jeg sto i.

Ble du veldig sulten på Kickstart? 

- Magen ropte i protest i starten. Men når jeg visste at jeg hadde fått i meg sunn og næringsrik mat, måtte jeg bare stå i det. Det roet seg ned etter noen dager. Men hvis jeg ikke valgte "riktig" mat, så merket jeg det. DA ble jeg sulten, forteller hun.

God planlegging hjalp Line veldig. Hun spiste små, hyppige, faste måltider gjennom dagen. 

- Jeg la inn alt jeg spiste i NEDiVEKT-appen. Da hadde jeg full kontroll til enhver tid på hva jeg hadde fått i meg.

Trening og Kickstart

I starten på Kickstart hadde Line nok med å fokusere på hva hun skulle og kunne spise innenfor den anbefalte kalorimengden. 

- Men siden energinivået økte i tråd med vektnedgang og sunn matinntak, manglet det ikke på energi. Min trening besto i å gå turer. Jeg satte meg et mål om å gå 10.000 skritt om dagen. Jeg kjøpte meg en Polar-klokke, som registrerte min aktivitet, som ble overført til NediVekt-appen. 

Hva får du av reaksjoner fra dem rundt deg? 

- For det meste blir folk imponert over hva jeg har fått til og klarer å stå i. Flere rundt meg har meldt seg på Roede-kurs etter at de har sett hva jeg har fått til av endring i livet mitt! At det ble en så rask endring, var det få som hadde trodd kunne gå an.

Line avslutter med å fortelle at det har vært verdifullt å gå på kurs sammen med andre. 

- Det å melde meg på et fysisk kurs, med forpliktelsen som følger det, samt få personlig oppfølging og veiledning av fagfolk, gjorde denne vandringen til en livsforvandlende reise. 

Powered by Labrador CMS