– Helsen min er snudd helt på hodet etter Roede-kurs

Hei! Mitt navn er Siw Aina Dyhre Aksvik, jeg er 38 år og kommer fra Notodden. Her vil jeg fortelle litt om den fantastiske reisen jeg har hatt med Grete

Roede – som blant annet har ført til at jeg så å si har blitt kvitt migrenen, som jeg slet meg i mange år.

Jeg har innsett flere ganger at jeg må ned i vekt. Jeg har gått på Grete Roede-kurs noen ganger før, men så har jeg alltid gått tilbake til det vante gamle, fordi jeg ikke har kommet godt nok inn i det. Men da jeg i 2012 så et bilde av meg selv som forlover i et bryllup tenkte jeg at NÅ måtte jeg gjøre noe!

Man kan leve med Grete Roede

Så hvorfor valgte jeg Grete Roede? Jo, fordi det der en levemåte man kan leve med. Grete Roede handler ikke bare om mat, men om hele livsstilen. Jeg lærte masse om dette fra min kursleder Heidi Lien Haug.

Selv er jeg aktiv og spiller både håndball og er spinninginstruktør, så for meg er det viktig å få i meg nok mat, så jeg har overskudd til å trene. Og to barn krever jo også at man har litt overskudd!

Få i seg nok mat

Det viktigste jeg har lært er hvor viktig det er å få i seg nok mat. Nå har jeg holdt vekten i halvannet år, så nå kan man vel si at jeg har lykkes med det. Men jeg må likevel si at det å få i seg mellommåltid er utfordrende for meg.

Men før spiste jeg mye mer uregelmessig, og opplevde stadig vekk at jeg plutselig hadde jeg ikke spist noe mellom frokost og middag. Også kastet jeg i meg en hel del mat etter trening. Så det har vært fint å lære seg viktigheten av å få en god måltidsrytme. Når man inntar mellommåltidene unngår man dessuten søtsug.

Sette klokka for å huske

Nå får jeg i meg nok og riktig næring, jeg trener riktig, og føler for første gang at jeg har lykkes.

Så lenge jeg gikk på kurs syns jeg det var lite utfordringer. Da var jeg i kursmodus og fulgte alt til punkt og prikke. Jeg brukte for eksempel ingen kosemerker. Jeg har også veldig høyt konkurranseinstinkt, og dette preget meg på kurs.

Men etter kurs må jeg si at dette med mellommåltider fortsatt er en utfordring. Ellers spiser jeg stort sett det samme, jeg tar bare det sunnere valget, som for eksempel kylling og karbonadedeig. Men nå har jeg bestemt meg for at jeg skal begynne å sette klokka, som vil minne meg på å spise et mellommåltid. Det er to grunner til dette, det ene er selvsagt vekten, men den andre grunnen handler om migrene.

Helsa har snudd på hodet

Helsen min er blitt snudd helt på hodet etter å ha gått på Roede-kurs. Før hadde jeg veldig migrene, og var mye plaget med hodepine. Nå er dette nesten borte. Jeg har vel hatt to anfall på halvannet år. Og det er takket være sjokoladen, som jeg opplever som «gift» for hodet mitt. Når jeg får i meg mellommåltidene unngår jeg søtsuget etter sjokolade.

I 2016 vant Siw-Aina Roede-prisen Årets fylkesslanker Telemark.

Powered by Labrador CMS