Jeg gikk ned 54 kilo

Livet mitt har forandret seg totalt – etter å ha gå ned i vekt har jeg fått barn, og snart blir det bryllup!

Hei! Jeg heter Jenny Jeanette Svendsen og er 28 år. Jeg kommer fra Fevik. Min reise til en bedre hverdag og bedre livsstil har vært helt fantastisk!

Selv om jeg alltid har vært interessert i idrett og spilt håndball aktivt, har jeg vært overvektig største delen av livet. Vektproblemene økte gradvis på grunn av en idrettsskade og en inaktiv hverdag. Treningen ble nedprioritert ettersom jeg fikk mindre og mindre overskudd til å trene. ”Orker ikke i dag” og “har ikke tid” var unnskyldninger som ble mye brukt. Dagene ble tunge.

Toppen ble nådd da jeg og noen venner skulle gå opp til idrettshallen på Lillehammer. Jeg var andpusten og helt utslitt da vi nådde toppen – etter en moderat stigning. Da tenkte jeg at NÅ er det nok! Det var rett og slett flaut å bli hengende etter. I tillegg var selvbildet dårlig, jeg hadde lite overskudd og var mye trøtt og sliten.

Jeg brukte litt tid på å undersøke ulike alternativer til å gå ned i vekt, og valget falt på Roede-kurs fordi dette oppfylte mange av mine ønsker for å endre livsstil.

Å trenge hjelp fra andre var vanskelig å erkjenne
Så en vinterdag i januar 2011 hadde jeg endelig klart å melde meg på et Roede-kurs. Dette etter gjentatte ganger hvor jeg hadde gått inn på nettsiden til Grete Roede for å melde meg på, men backet ut hver gang jeg kom til ”bekreft påmelding”. Det å innse at jeg trengte hjelp fra andre til å endre livsstil var en stor terskel for meg – men nå i ettertid ser jeg at det var det smarteste jeg har gjort på lenge.

Jeg møtte spent opp første kurskveld. Det var det mye å sette seg inn i og mye å lese, men likevel merket jeg forandringer allerede etter første uken: Jeg fikk mer overskudd, både på jobb og i fritid – og mindre behov for søvn. Og ved å spise regelmessig hver tredje time minket søtsuget veldig.

Jeg forsøkte helt fra starten å komme i gang med fysisk aktivitet igjen. Først ble det gåturer uten motbakker i en halvtime, og etter hvert som kiloene forsvant og formen ble bedre ble turene også lenger – og med bakker. Jeg fant fort ut at jeg trengte noen å gå sammen med, det å være to eller flere mens vi trente var viktig for meg. Dette er venner som har blitt gode støttespillere for meg.

Nå kan jeg gå i en klesbutikk uten å lete etter store størrelser!
Etter hvert meldte jeg meg inn i et treningsstudio, i hovedsak for å trene styrke. Effekten av treningen var stor. Det var en fantastisk følelse å gå fra nesten ikke å klare å gå en oppoverbakke, til å løpe en time sammenhengende!

Jeg har fått bedre selvfølelse, mer overskudd, lavere blodtrykk, bedre søvnmønster og økt konsentrasjon – og endelig kan jeg gå i klesbutikker uten å måtte lete etter den største størrelsen! Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra andre, noe som selvsagt gir ekstra motivasjon og bedre selvfølelse, selv om dette er noe jeg gjør for min egen del.

Og når har det altså blitt barn, og det skal bli bryllup – noe som betyr utrolig mye for meg. Dette har vært et ønske som virket helt fjernt før jeg begynte på Grete Roede-kurs. Nå er det helt fantastisk å få oppleve å stifte min egen familie og gifte meg. Livet mitt har virkelig forandret seg. Før hadde jeg bare meg selv å ta hensyn til, mens nå er vi en familie. Nå er andre avhengig av meg, og det er ikke alltid mine behov som prioriteres først slik det var da jeg bodde alene. Men dette gjør absolutt ingen ting!

Holder vekten
Hva gjør jeg så for å holde vekten? Jo, jeg spiser regelmessig, og er bevisst på hva jeg spiser. Jeg prøver å holde meg til de gode vanene jeg fikk da jeg gikk på kurs. Jeg vet hvordan det var før jeg begynte på kurs, og ønsker ikke å komme tilbake dit – og det i seg selv er motivasjon nok for å holde vekten! Jeg gikk opp rundt 22 kg da jeg var gravid, men nå er jeg snart nede på trivselsvekten igjen.

For å komme helt tilbake til trivselsvekten har jeg valgt å gå på et nytt kurs før bryllupet. Da får jeg hjelp til å komme helt inn i de gode rutinene igjen, og jeg får råd og veiledning i en livssituasjon som har forandret seg mye siden sist jeg gikk på kurs.

Les flere solskinnshistorier her

Er det din tur nå?
Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her

Powered by Labrador CMS