Jeg spiste bort svangerskapskiloene

Jeg trente og trente, men kiloene satt bom fast. Først etter at jeg lærte å spise litt annerledes på Roede-kurs, forsvant de syv siste

svangerskapskiloene.

Hei! Jeg heter Mina og er 34 år gammel. Jeg er opprinnelig fra Ski, men bor nå i Oslo. Jeg har alltid vært glad i å trene og har vel egentlig aldri hatt noen problemer med vekten. Men så kom to barn, relativt tett, og for første gang opplevde jeg at vekten gikk opp.

Kanskje ikke så rart når jeg tenker meg om, for da jeg ble gravid spiste jeg sikkert mer enn det jeg trengte, og koste meg nok litt for ofte med både sjokolade og ikke alt for sunn mat. Men likevel bekymret det meg ikke at vekten gikk oppover. Alle sa jo at svangerskapskiloene bare “renner” av når man begynner å amme.

Det kan jeg bekrefte med en gang at ikke stemmer. Kiloene mine rant ingen steder og forsvant ikke!

Selv med mer trening sto vekten stille
Etter førstemann klarte jeg så vidt å gå ned et par kilo før jeg gravid igjen. Denne gangen økte heldigvis ikke vekten så mye under svangerskapet, men jeg trivdes ikke spesielt godt i denne “nye” kroppen min. Jeg var helt innstilt på å bli kvitt de ekstra kiloene. Som instruktør på treningssenter var det veldig naturlig for meg å trene for å gå ned i vekt igjen. Men ingenting skjedde. Vekten sto bom stille, selv om jeg trente mer. Jeg løp mye, hadde personlig trener og hadde i tillegg et aktivt liv med små barn. Likevel, vektnålen nektet å bevege seg. Jeg ga nesten opp, og tenkte at jeg bare måtte godta at det var sånn.

Men dette ville jeg ikke. Jeg kunne jo ikke bare godta at det skulle være sånn!

Så skjedde det noe. Jeg møtte en venninne som hadde gått på Roede-kurs, og som på denne måten hadde klart å bli kvitt svangerskapskiloene. Da tenkte jeg: Dette vil jeg også prøve. Og så viste det seg at det var jo akkurat dette som skulle til! Treningen var allerede på plass, men jeg trengte visst hjelp til å justere kostholdet mitt. Det vil si å spise sunnere, i tillegg til å spise oftere og riktigere mengder.

Nå går det automatisk
Jeg spiser helt vanlig norsk mat. Og har jeg veldig lyst på noe, så spiser jeg dette. Jeg har lært mye, og fått mange nye gode vaner, som jeg har tenkt å beholde livet ut – jeg velger nå helt automatisk sunnere alternativer, hver dag.

Jeg gikk på kurset Roede med baby, der man kan ta med seg babyen og møte andre kvinner i akkurat samme situasjon. Det var fint. Etter god veiledning fra min kursleder Vibeke Teigre begynte endelig kiloene å slippe, og jeg gikk faktisk ned 7 kilo. Det komiske var at det var egentlig ikke så vanskelig. Det var ikke så mye som skulle til. Men jeg skal love at endringene har betydd mye. Nå er jeg endelig tilbake der jeg var, og det føles utrolig godt.

I starten lo jeg godt når folk jeg kjenner sa: “Du har blitt slankere, har du trent mye?”. Da sa jeg bare: “Nei, jeg har faktisk spist bort kiloene!”

Mine tips:

  • Ta med matpakke eller et sunt mellommåltid når du er ute. Hurtigmat inneholder fryktelig mange kalorier!
  • Jeg tillater meg selv til å ”feile”. Det er ca 35 måltider i uken og det gjør ikke noe om du skeier ut en eller to ganger.
  • Jeg storhandler alltid en gang i uken. Du får et bedre kosthold og blir mer bevisst. Handler aldri når jeg er sulten.
  • Hverdagsgodt: Cottage cheese med syltetøy for å dempe søtsuget.

Hilsen fra Mina:)

Powered by Labrador CMS