Legens beskjed skremte meg

I 2013 ble jeg friskmeldt etter brystkreft. Samtidig ble jeg skremt over legens beskjed om at overvekt og brystkreft kan ha en sammenheng.

Hei! Jeg heter Kristin Stensønes Johansen, er 49 år og kommer fra Hakadal!

Sånn så jeg ut før! Jeg begynte på Grete Roede-kurs, hos kursleder Marianne Halvorsen, og har gått ned over 20 kilo. Jeg har ikke hatt den enkleste veien ned i vekt, men jeg ga meg likevel aldri. Derfor var det ekstra stort å få Roede-prisen Årets Fylkesslanker Oslo i fjor, for min innsats med å legge om livsstilen. Mye lettere og mer aktive dager Nå er dagene mine blitt mye lettere. Jeg har nå en mer aktiv hverdag, er i mye bedre humør, og jeg har lyst til å finne på masse hele tiden. Jeg har vært i fjellet, gått lange turer og sovet i telt – noe som tidligere var helt umulig. Jeg jogger, går i bratte bakker med staver og trener styrke hjemme. Sykler gjør jeg også og nå syns jeg a dette er gøy. I disse dager skal jeg også utfordre meg selv i en klatre-/høydepark. Men kanskje det beste av alt er at jeg slet med migrene. Det har det blitt mindre av. Og derfor er jeg mindre borte fra jobb. Jeg har det veldig bra, og så ser jeg jo bedre ut da! Les flere solskinnshistorier her

Etter jeg var ferdig behandlet for brystkreft var jeg fortvilet. Ikke bare veide jeg nesten 100 kilo, men jeg hadde også fått en skremmende beskjed fra legen min. Han sa at veldig mange som får brystkreft er overvektige. Da bestemte jeg meg for at jeg aldri mer vil være årsak til egen sykdom.

Powered by Labrador CMS