Lettere å ta kiloene sammen

For 2,5 år siden bestemte Lucie Markussen (51) seg for å ta tak i egen helse. Hun følte seg altfor stor, hun hadde en skadet fot, og satt mye i ro.

– Det handler om å holde fokus i hverdagen. Man må planlegge slik at man har sunne alternativer tilgjengelig, som blant annet frukt, bær og nøtter, sier de tre venninnene.

Tilværelsen i dag versus for drøye to år siden er en ganske annen for Lucie, Kari og Mette. Det er ikke til å legge skjul på at det har stormet underveis. Mette mistet sin bestevenn og tidligere mann på tragisk vis, noe som påvirket hele familien og ikke minst tvillingsøsteren Kari. Mette fikk i tillegg kreft, men er i dag heldigvis friskmeldt. Lucie på sin side fikk en voldsom allergisk reaksjon og lå på sykehus. Vekten økte med 10 kilo og gikk ned igjen 11 kilo i løpet av 14 dager. Gjennom oppturer og nedturer har de tre vært til uunnværlig støtte for hverandre.

I august 2018 fikk de tre utdelt «Lettere sammen»-prisen under den årlige Roede-prisutdelingen for deres inspirerende og imponerende innsats. Kursleder Monica Ur trekker frem at disse tre flotte damene har vist i praksis hvor viktig det er å ha gode folk rundt seg til hjelp og støtte. Og viktigheten av å ikke slutte på kurs selv om det blir tøft en periode.

– Jeg har tidligere slanket meg mange ganger, men har alltid sklidd tilbake etter kort tid, sier Lucie.

Støtte fra de andre kursdeltakerne og kursleder Monica har vært fantastisk. Gruppepress fungerer for meg!

Kun to av de tre venninnene var til stede på Farris Bad, Mette Oda Eikeland og Lucie Markussen. Flotte damer!

Fra venstre: Jeanette Roede, Lucie Markussen, Mette Oda Eikeland og Grete Roede.
Fra venstre: Jeanette Roede, Lucie Markussen, Mette Oda Eikeland og Grete Roede.

Lucie, Kari og Mettes beste tips til andre som ønsker å endre livsstil

1. Tenk enkelt, det finnes mange gode og lette alternativer å få kjøpt.

2. Si «nei takk» eller «jeg er forsynt». Folk respekterer dette.

3. Tenk positive tanker, selv når du synes det går trått og seint.

4. Ta dag for dag, uke for uke.

5. Skriv opp hva du spiser – det hjelper deg til å holde kontroll på inntak.

6. Vilje er å velge!

Bli Roede-medlem du også!

I januar 2017 startet hun på Roede-kurs hos Monica Ur i Fyllingsdalen, og innen bursdagen i oktober hadde hun gått ned 25 kilo. Med seg på veien har hun hatt to gode venninner, Kari Trude Eikeland og Mette Oda Eikeland. Alle tre nyter i dag en ny tilværelse der de har funnet trivselsvekten gjennom endringer i kosthold og vaner.

Gjennom å spise sunn og skikkelig mat i passe mengder, forteller Lucie at hennes erfaring er at behovet for søtt har forsvunnet. Tidligere var det ikke sånn, og hun tok tidlig et valg om å slutte med sjokolade.

– Vi koser oss ved spesielle anledninger, men i stedet for tre kakestykker tar vi gjerne bare et lite. Det er uansett de første bitene som er best. Vi har også vært bevisst på å velge rette alternativer. Vi bruker det vi har lært på kurset, og passer på å spise måltidene og mellommåltidene våre. Da holder vi blodsukkeret stabilt, og behovet for utskeielser blir mindre, sier de tre.

Tilsammen har de tre damene gått ned rundt 63 kg og opplever mange positive effekter av dette.

– Vi er lettere både i kropp og sinn, og vi har en lettere fysisk hverdag i og med at vi ikke må dra på 25-30 kilo ekstra. Vi er gladere og i bedre humør, noe som også familiene våre har kommentert. Når hodet har det bedre blir hverdagen lettere, noe som igjen gir oss en mer positiv livsgnist, sier de.

De forteller også at det er lettere med fysisk aktivitet, og at det er gøy å kjøpe klær!

Powered by Labrador CMS