Lettere – arbeidsplassen dekket utgiftene til Roede-kurs

Kim Tommy Byberg (25) fra Lillesand begynte på Roede-kurs våren 2017. Han var da 24 år og vekten viste 175 kilo. Les historien hans her.

Kursleder Helene Hårklau husker godt første kursdag for Kim Tommy. Han stod på vekten første kursdag, ble blekere og blekere og begynte å hyperventilere. Han så på meg, kan du hjelpe meg? Da startet reisen sammen med Kim Tommy.

Hjelpen kom fra arbeidsplassen

Kim Tommy jobber som kokk i barnehage, og det var nettopp på arbeidsplassen hjelpen først skulle komme fra. Kim Tommys sjef, Astrid, fikk han med på et Roede-kurs. Hun hadde god erfaring med kursene fra før, og spurte om han ville være med. Det var starten på et nytt og bedre liv. 

Kim Tommy hadde allerede innsett at vekten var blitt et stort problem, og han tok utfordringen med livsstilsendring på strak arm. Astrid ble så imponert over Kim Tommys evne til å endre livsstil at hun besluttet at barnehagen skulle dekke utgiftene for kursene, fordi det kom barnehagen til gode. Kjøkkensjefen vår har nemlig ikke hatt en eneste fraværsdag det siste året, forteller hun.

“Det handler jo om å gi kroppen det riktige antallet kalorier, uten å måtte sulte.”

Det første Kim Tommy lærte var å begrense alkoholinntaket i helgene. Dernest lærte han seg å telle kaloriene og øke aktivitetsnivået. Han forteller at han alltid har likt å lage mat, og at ved hjelp av Roede-metoden har han lært seg å lage riktig mat. Han forteller også om hvor viktig det er å registrere kostholdet, for å ha kontroll på kaloriinntaket.

Har kontroll på utskeielsene

Kim Tommy har fra dag en brukt Roedes verktøy og registrert hver eneste dag, noe han fortsetter med nå for å holde vekten. Han forteller at han aldri har spist store mengder mat, men feil type mat. Før spiste han verken frokost eller kveldsmat. Det ble som regel middagsmat og noe godt å kose seg med foran TV’en på kveldene, innrømmer Kim Tommy. I dag spiser han fem måltider om dagen, og har full kontroll på hvor mange kalorier han får i seg. I starten av livsstilsendringen var han ganske streng, med ingen utskeielser. I dag har han kontrollerte utskeielser innimellom. Svært imponerende, forteller kursleder Helene.

Utelukket slankeoperasjon

Selv om Kim Tommy innså at noe måtte gjøres for lenge siden, var slankeoperasjon noe han overhodet ikke kunne tenke seg.

– Bare tanken på at jeg skulle gjøre et stort inngrep, skremte meg. Jeg har også hørt om alt det som kan skje etterpå. Derfor er jeg så glad for at jeg klarte å få bort alle ekstrakiloene uten operasjon, forteller han.

I dag er Kim Tommy 75 kilo lettere enn da han møtte opp på sitt første Roede-kurs, nervøs og blek, en marsdag i 2017. 25-åringen teller fortsatt kalorier, noe som er nødvendig for at livsstilsendringen skal være varige og forteller at han fremdeles har noen kilo til som skal bort før han er helt fornøyd. Kim Tommy føler han har vunnet kampen mot kiloene, og både selvbilde og selvtilliten er bedre enn på mange år.

Bli Roede-medlem du også!

Før var det et ork bare å bøye seg ned for å knytte skoene, eller rydde ut av oppvaskmaskinen. Han var utslitt etter jobb, og hadde lite energi. I dag stortrives Kim Tommy i hverdagen, og forteller han har blitt en ressurs for dem rundt seg, både familie og venner. Han både sover og puster bedre, og i tillegg til å gå mye, har han også begynt med styrke- og kondisjonstrening. 

Han forteller at det han setter aller størst pris på er å være sammen med sine små nevøer, og ha overskudd til å gjøre ulike aktiviteter sammen med dem. I dag tar han dem med seg i svømmehallen og badeland. Dette er noe han ikke hadde sett for seg for et halvt år siden. Jeg har aldri vært redd for å si at jeg er dritflau over kroppen min, men jeg har ikke hatt lyst å vise den fram, medgir han. Han forteller at han aldri har blitt mobbet fordi han var for tykk, men at han har fått høre at han burde gjøre noe med kiloene.

Kim Tommy Byberg ble kåret til Årest mannlige Roede Ambassadør 2018.

Foto: Svend Aage Madsen, Se og Hør

Powered by Labrador CMS