Min vei til et nytt og bedre liv

Hei! Mitt navn er Henriette Skogmo. Her skal jeg fortelle om min historie med Roede, som jeg startet med for snart tre år siden.

Sommeren 2015 var jeg veldig sliten og i utrolig dårlig form. Jeg hadde en kollega som hadde gått på Roede-kurs, og en varm sommerdag da vi monterte garderobespeil i leiligheten vår, så jeg meg selv i speilet og tenkte at nå Henriette må du søke hjelp. Slik kan du ikke ha det! Og dermed meldte jeg meg på kurs. Jeg startet opp i slutten av august 2015. Samtidig med kursoppstart ble jeg veldig syk, og jeg måtte ut i en lang sykemelding. Jeg var sliten og hadde en kropp som verket av smerter. Jeg hadde ubeskrivelige vonde hodepiner, så ille at jeg ikke greide å få med meg det jeg leste. Konsentrasjonen var borte. Sakte men sikkert, sammen med kursholder Tone Haugan og en god fastlege – som støttet Roede-metoden, gikk jeg ned mange kilo. Etter hvert greide jeg å gå turer, og etter et halvt år begynte jeg så smått å jogge. 12 måneder etter start var jeg 35 kilo lettere.

Helsa kom gradvis tilbake, og etter 18 måneder var jeg tilbake i full jobb, med en ny kropp og en mye mer aktiv hverdag.

Klærne i skapet passet endelig igjen, en god følelse!
Jeg har fått et helt nytt liv
Jeg har nå gått på fem standardkurs og et Hold vekten-kurs. Det beste med årene på kurs har vært å kjenne at helsa har bedret seg betydelig. Fra å ha lite overskudd og ikke orke noe særlig, har jeg sakte, men sikkert fått igjen energien og nattesøvnen. Som mor er jeg nå mye mer aktiv sammen med gutta i huset, jeg jogger sammen med mann og barn, og har utfordret meg selv på lange fjellturer i høyden. Dette er felles gode og viktige opplevelser for oss som familie. Hele familien spiser nå sunn mat. Jeg trodde jeg kunne mye om kosthold før jeg startet på kurs, men jeg har lært utrolig mye disse årene. Og ikke minst har kursene gitt meg store psykiske gevinster. Jeg føler at jeg nå mestrer tilværelsen på en måte som har gitt meg et mye bedre selvbilde.
Det beste med årene på kurs har vært å kjenne at helsa har bedret seg betydelig
Målet mitt har vært å gå ned i vekt, komme inn i klær jeg liker, få en bedre helse, oppleve treningsglede igjen og ikke minst å gjøre ting sammen med familien. Jeg setter meg stadig nye mål for hva jeg skal gjøre, nettopp for å holde meg i flytsonen. Jeg har en god plan om å aldri komme tilbake til der jeg var. Jeg løper nå en del løp, og ett år etter kursstart løp jeg halvmaraton i København.
Min reise med Roede har bydd på få utfordringer underveis. Jeg har vært målbevisst, og var så motivert for en endring at det ikke ble vanskelig.

I august 2017 vant Henriette Roede-prisen Årest Fylkesambassadør Nord-Trøndelag, for sin innsats med å legge om livsstilen.
Klærne i skapet passet endelig igjen, en god følelse! Jeg har fått et helt nytt liv Jeg har nå gått på fem standardkurs og et Hold vekten-kurs. Det beste med årene på kurs har vært å kjenne at helsa har bedret seg betydelig. Fra å ha lite overskudd og ikke orke noe særlig, har jeg sakte, men sikkert fått igjen energien og nattesøvnen. Som mor er jeg nå mye mer aktiv sammen med gutta i huset, jeg jogger sammen med mann og barn, og har utfordret meg selv på lange fjellturer i høyden. Dette er felles gode og viktige opplevelser for oss som familie. Hele familien spiser nå sunn mat. Jeg trodde jeg kunne mye om kosthold før jeg startet på kurs, men jeg har lært utrolig mye disse årene. Og ikke minst har kursene gitt meg store psykiske gevinster. Jeg føler at jeg nå mestrer tilværelsen på en måte som har gitt meg et mye bedre selvbilde. Det beste med årene på kurs har vært å kjenne at helsa har bedret seg betydelig Målet mitt har vært å gå ned i vekt, komme inn i klær jeg liker, få en bedre helse, oppleve treningsglede igjen og ikke minst å gjøre ting sammen med familien. Jeg setter meg stadig nye mål for hva jeg skal gjøre, nettopp for å holde meg i flytsonen. Jeg har en god plan om å aldri komme tilbake til der jeg var. Jeg løper nå en del løp, og ett år etter kursstart løp jeg halvmaraton i København. Min reise med Roede har bydd på få utfordringer underveis. Jeg har vært målbevisst, og var så motivert for en endring at det ikke ble vanskelig. I august 2017 vant Henriette Roede-prisen Årest Fylkesambassadør Nord-Trøndelag, for sin innsats med å legge om livsstilen.
Powered by Labrador CMS