- Roede-medlemskap er en billig helseforsikring

For et år siden hadde Torill gått ned 40 kilo. Nå har hun gått ned 30 kilo til.

Publisert Sist oppdatert

For et år siden skrev vi om Torill Gumus som hadde gått ned 40 kilo. Egentlig ønsket hun å gå på vektreduserende medisin, men legen var redd for å gi henne slike medikamenter fordi hun gikk på andre medisiner fra før av. Hun valgte istedenfor å bli Roede-medlem, og har fått veiledning av Roede-veileder Cathrine Skarpholt.

Nå har Torill gått ned hele 70,5 kilo - og det er fremdeles ingen vektreduserende medisiner inni bildet.

- Det er bare kosthold og trening og oppfølging av Cathrine, sier Torill.

Hun mener den personlige oppfølgingen er helt avgjørende for å lykkes med å gå varig ned i vekt.

- Mange tror de kan klare seg selv når vektmålet er nådd, men det er da man virkelig trenger hjelp, forteller Torill.

Meld deg på her du og!

Mye mer energi

Hva har du opplevd som spesielt positivt det siste året?

- Jeg opplever at jeg har mye mer energi enn før. Og nå kan jeg gå i hvilken som helst butikk og handle de klærne jeg ønsker meg, gleder Torill seg over - men legger til at det også har vært noen utfordringer det siste året.

- Utfordringene har stått i kø, men uansett så har jeg ikke brukt mat som trøst, forteller hun.

Torill føler nå at flere av de nye og sunne vanene går mer og mer på autopilot, som er avgjørende for å lykkes med en varig vektreduksjon.

- Jeg føler nå at de fleste av mine nye vaner er godt forankret. Men jeg vet at jeg hele tiden må jobbe med meg selv, sier Torill, som innrømmer at hun fremdeles ikke er flink nok til å drikke tilstrekkelig med vann. Dette jobber hun fortsatt med.

Joggetur før cafebesøk

For et år siden hadde du fått mye mer sansen for å være fysisk aktiv. Hva er status nå?

- Dersom jeg skal på café med en venninne, tar jeg meg alltid en joggetur før vi møtes slik at jeg med god samvittighet kan nyte noe jeg har lyst på. Det har blitt veldig viktig for meg, at når jeg skal kose meg med noe, gjør jeg det med god samvittighet, sier Torill.

Torill har ønsket å finne ut hvorfor hun har overspist, fordi hun tror nøkkelen ligger der. Dette jobber hun fortsatt med.

- Jeg jobber hele tiden med hodet. Jeg har brukt dagbok under hele denne prosessen, samt at jeg og min veileder har ukentlig kontakt.

Om veien videre sier Torill at det blir sammen med hennes veileder Cathrine.

- Jeg tenker det er en billig helseforsikring.

"Går du på kurs enda..?"

Det hender Torill får kommentaren: "I all verden, går du på kurs enda!", og ja det gjør hun, og det er fordi hun vet en ting:

- Det kan fort kan snu og det ønsker jeg ikke å utsette meg for! Jeg tenker Roede-medlemskap er en billig forsikring for å holde vekten nede.

Hennes råd til de som ønsker å gjøre noe med vekten er å begynne i dag.

- Grete Roede er jo vanlig mat som gjør at det fint kan kombineres med resten av familien. Jeg angrer ikke en dag på mitt nye liv med minus 70,5 kg!

Powered by Labrador CMS