Sikrer seg et langt liv med gode vaner

Bjørn Kristian Johnsen (75) tok grep om egen livsstil høsten 2017.

Nok var nok og 20 kg for mye innså han ikke var sunt for kroppen. Ikke følte han seg vel heller. Nå har han bestemt seg for å aldri havne der igjen. Det er hardt arbeid, men det funker!

Tok grep for å bedre helsen og slutte på medisiner

Bjørn Kristian hadde høyt blodtrykk og gikk på høy dose blodtrykksmedisiner. Han var fast bestemt på at disse skulle han redusere. Han så for seg en frisk alderdom uten medisiner og mye livsglede. Dette var drivkraften til å begynne på Roede-kurs. Han er storfornøyd med kursene og gikk på

Livsstilsendring er et livsprosjekt

Bjørn Kristian er en livsnyter. og er ikke ekstrem i kostholdet etter at han endret livsstilen.

– Det å registrere det man spiser, samt gjøre seg kjent med maten vi spiser og hva den inneholder, bidrar til at det er enklere å holde på gode vaner, sier Bjørn Kristian.

Han legger til:

– Jeg mener det viktigste for å lykkes, er å bli mer bevisst egne vaner. Dersom man skeier ut, er det viktig å komme tilbake til de gode vanene raskt.

Bjørn Kristian innrømmer at den største utfordring fortsatt er trangen etter søtsaker. Forskjellen nå er at han klarer å balansere inntaket, og holder seg til passe mengder av og til i spesielle anledninger. Når han er på ferie eller andre begivenheter hender det han skeier ut. Forskjellen fra tidligere er at han alltid henter seg inn igjen til de gode vanene han har innarbeidet hos Roede.

Bli medlem du også

– Min utfordring er søtsug, og dette vil jeg nok alltid måtte jobbe med og håndtere. Jeg har lært noen teknikker slik at jeg klarer å spise søtsaker sjeldnere og i mindre mengder. Når kona og jeg er på kafé deler vi et kakestykke, tidligere spiste vi et helt stykke hver, forteller han.

Det å holde vekten er enklere enn jeg fryktet

Når Bjørn Kristian var ferdig på kurs hadde han gått ned 20 kg, og oppnådd sitt store mål, nemlig å slutte med blodtrykksmedisinen han måtte ta. Han forteller at han synes det er lettere å holde vekten stabil enn fryktet. Med bevisstgjøring og registrering er det enkelt å opprettholde balansen. Han mener også det er avgjørende å følge med på vekten. Han har bestemt seg for å ikke bli overvektig igjen grunnet helsen. Han vil ha en sunn kropp som han trives med og som funker!

– En normalvekt bidrar til at jeg føler meg vel og gir meg overskudd til å være mye mer i aktivitet, sier han.

Livskvalitet og forsakelse

Han har alltid vært aktiv, men nå orker han mer variasjon i aktivitetene. Han forteller om sykling, turer, tid på treningssenter, volleyball og golf – som nå er en del av hans liv.

- Det er bedre å gi liv til årene, enn år til livet.

Det å ha faste møtepunkter ukentlig var viktig for Bjørn Kristian for å lykkes med sine endringer.

Han oppnådde sitt store mål, nemlig å slutte med blodtrykksmedisiner.Powered by Labrador CMS