6 tips til en sunn piknik

Det er vår, solen titter frem og ingenting frister vel mer enn å være ute å nyte det deilige været. Piknik i parken eller på stranda er for mange en kjent

tradisjon når sommeren nærmer seg. Maten vi skal ha med ut bør være god, enkel og som vi raskt kan gjøre i stand. Er den sunn i tillegg så er det helt topp!

Her kommer noen enkle tips til hvordan du kan lage en sunn og god piknikkurv som alle vil like.

6 tips til en sunn piknik

Har du andre tips du ønsker å dele med oss? Kommenter i feltet nedenfor!

  1. Lag enkle sandwicher eller wraps med grovt brød og det du måtte ønske av pålegg. De kan både varmes på grillen eller spises kalde. Denne kyllingsandwichen er perfekt å ha med som niste!
  2. Et annet godt tips er å forberede foliepakker med fisk og grønnsaker som kan legges på grillen. Bruk den fisken og de grønnsakene du liker. Kveite i folie er en god rett som passer fint til grillen.
  3. Ha med salat! Salaten kan fint lages dagen i forveien. Legg den i en boks, sett den i kjøleskapet og den er klar til neste dag. Denne skinke- og pastasalaten er rask å lage, og deilig på varme dager.
  4. Kutt opp grønnsaksstaver i forveien og ha de med i en boks til snacks.
  5. Ha med frukt og bær! Butikkene fylles med søte og smakfulle frukter og bær etter hvert som sommeren nærmer seg. Kutt de opp før turen eller spis de som de er. Prøv nye varianter – kanskje finner du en nye favoritt.
  6. Synes du vanlig vann kan bli litt kjedelig? Sprit opp vannflasken med sitronskiver, mynteblad, bringebær eller jordbær. Lag dine egne varianter med smaker du liker! Billig, smart og ikke minst sunt for både helsen og tennene.
Powered by Labrador CMS