Verdens Internasjonale Tapasdag, en smak av Spania

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 16.juni inviterer vi deg til å ta del i Verdens Internasjonale Tapasdag. Tapas er spansk mat i miniatyr og perfekt for å dele med gode venner i hyggelige omgivelser.

Opphavet til tapas er noe usikkert, men ordet ”tapa” betyr lokk på spansk. Mange mener dette stammer fra gammelt av, da man la et lokk, eller en liten tallerken, over sherryglasset for å hindre at insekter og fluer forsynte seg av godene. Tapasen har etter hvert utviklet seg til å bli Spanias nasjonalrett og en av de mest kjente «eksportvarene» innenfor gastro- fronten. Spania er et av de landene i verden med høyest konsum av fisk og sjømat og da er det også naturlig at det finnes en rekke tapasretter med dette som hovedingrediens. Dette i kombinasjon med at tapasen ofte inntas ved å gå fra bar til bar for å smake på stedets spesialiteter, gjør at mange av tapasrettene kan nytes med god samvittighet.

Tapasen fortjener å bli hyllet og det er i den anledning det Spanske Turistkontoret i Norge i år, for første gang, skal feire den «Internasjonale Tapasdagen» her til lands. Dagen feires parallelt i hele verden og i Oslo kan du prøvesmake gratis tapas fra deres foodtruck på Youngstorget. Den 16.juni mellom klokken 15:00 og 19:00 (eller så langt tapasen rekker), kan du ta turen innom for å prøvesmake alt fra croquetas, til potetomelett, pan con tomate med geitost, chorizo a la cidra og gildas. Alt dette akkompagnert av alkoholfritt, spansk øl.

Smakfulle små kjøttboller – en tapasrett eller smårett! Sjampinjonghatter Fylte sjampingjonger kan serveres sammen med andre småretter eller som en forrett. Grillet asparges Nygrillet asparges med frisk sitronsmak! Asiatiske grillspyd med svinekjøtt Smakfulle og saftige grillspyd som kan brukes som snacks eller forrett. Her kan du følge med og lese mer om selve arrangementet: https://www.facebook.com/events/1061980090559754/ Les også mer om spansk tapas: http://www.spain.info/no/verdens-internasjonale-tapasdag Smakelig måltid:) For inspirasjon til flere sunne oppskrifter se greteroede.no.

Selv om mange forbinder tapas med fet og mektig mat, trenger det nødvendigvis ikke være slik. Mange av rettene består av rent godt kjøtt og en god del grønnsaker. Nedenfor ser du noen fristende tapasretter, som er «snille» med tanke på kalorier og ikke minst smakfulle og veldig gode!

Prøv disse sunne og hjemmelagde tapasrettene fra Grete Roede

Kjøttboller i salsa

Powered by Labrador CMS