Effektiv hjemmetrening!

Styrkeøvelser hjemme

Nå er det lenge siden dere har hørt noe fra meg. Men sånn er det som kursleder i disse januartider. Vi har nemlig mye å gjøre ved årsskiftet da de fleste nye og videregående kursdeltagere har satt seg nye mål for året.  Det er derfor ikke tid til alt man kanskje har lyst til eller føler man bør ha tid til. Kanskje det er flere som kjenner seg igjen nå etter jul?  Jeg vil gjerne dele noen tips i forhold til hva jeg gjør av enkel styrkeøvelser på hjemmefronten! Disse er både effektive, raske og gode i en hektisk hverdag.

Trene på matte

Jeg har vært så heldig å få lov til å teste ut dette treningshjulet til Abilica som vi nå har på tilbud i Roedebutikken. Dette er en rulle du holder med begge hender og bruker på gulvet hjemme for å trene mage/rygg, skuldre og armer. Jeg har tidligere brukt dette hjelpemiddelet i noen lokale treningsstudioer. Det er likevel en fordel å ha et slikt liggende hjemme. Da er jo terskelen mye lavere for å komme i gang! Jeg kan ta 5-10 min med gode øvelser om kvelden eller før jeg går på jobb om morningen.

Effektivt med hjemmetrening i hektisk hverdag

Hjemmetrening er noe jeg brenner for, da jeg tenker at alle monner drar. Jeg ønsker ikke å sette terskelen så høyt oppe for meg selv i livet som småbarnsmamma. Jeg er egentlig veldig fornøyd med å kunne opprettholde en aktiv hverdag i form av hverdagsaktivitet.  Det er ikke minst artig få til å klemme inn en 20-30 min økt inni mellom alt annet som skjer.

Det viktigste er vel egentlig bare å komme i gang. Jeg tester ut noen øvelser hjemme og tilpasser eget nivå. Utviklingen bli ofte tydeligere om du noterer ned hva du faktisk gjør.  Det viktigste er uansett bare å gjennomføre dette i praksis. Jeg bruker både strikker, egen kroppsvekt og dette treningshjulet når jeg trener hjemme.

Det følger med en liten sort matte til dette hjulet som du kan plassere knærne på for å hindre at de blir belastet unødig. Det er nemlig overkroppen som jobber i denne øvelsen. Du starter i en posisjon på knærne med et godt grep om rullen.

Etter hvert som du blir sterkere jo lenger ut ruller du.

Du skal nemlig skyve deg opp og tilbake igjen til utgangsposisjon også – slik at du ikke faller sammen på magen her, men er i jevn bevegelse hele veien.

For ekstra magetrening kan du også løfte knærne opp fra gulvet og har kun tærne nedi, strak kropp, eller til og med ha beina høyt på en benk eller i en strikk for å få ennå større utfordringer på balanse og styrke/koordinasjon.

Abilica Wheel (treningshjul) fikk du tildligere kjøpt i vår nettbutikk på roede.com

Praktiske tips til gjennomføringen

Gjør gjerne øvelsen i flere intervaller med ulike drag/trekk (1 repetisjon av øvelsen), som f.eks.:

  • 3 raske og 1 rolig drag som du gjentar 3-4 ganger
  • 4 rolige drag med innlagt pause på slutten, som gjentas 2-3 ganger
  • 1 kort, 1 litt lenger og 1 langt drag med hjulet hvor du kommer tilbake til knestående og deretter starter på nytt igjen

Her kan du leke deg litt med ulike øvelsessett. Det enkleste er også noen ganger det beste, hvor du bare jobber i et visst antall minutter med så mange drag du klarer. Dette er en øvelse jeg digger, og som virkelig sitter igjen i form av stølhet dagen etter.

Håper du lærte litt mer om denne hjemmetreningsøvelsen, og kanskje prøver hjulet hjemme i din egen stue. Lykke til!

Hilsen Line

Innlegget Effektiv hjemmetrening med Frk støl! dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS