Gjør treningen mer tilgjengelig med minibands eller rubberband

Tidsklemma er ofte et stort hinder for gjennomføring av trening. Ved å gjøre treningen lettere tilgjengelig øker sannsynligheten for å prioritere treningen.

Tren når du vil og hvor du vil

Dersom du gjør treningen mer tilgjengelig kan du bli i skikkelig god form. Vi vet at terskelen for å gjennomføre en økt øker i takt dersom det er enkelt å gjennomføre. Mange ønsker å trene ute og da er det enkelt å gjøre kondisjonstrening som å jogge eller sykle, nettopp fordi det er enkelt. Da prioriteres ofte styrkebiten bort. De fleste av oss har god nytte av å trene litt styrke, et par ganger i uken. Har du derimot utstyr hjemme for å gjennomføre styrketrening, ja da senkes terskelen for dette også. Ta med deg minibands/rubberbands på hyttetur, i ferier og ha et sett liggende hjemme – til effektive økter.

Minibands er genialt

Minibands er små strikker som kan brukes til styrketrening. Kroppsvektsøvelser blir tyngre og du kan få progresjon i treningen ved å velge ulike strikker med ulik motstand. Det er også svært skånsomt å trene med , gir stabilitet i flere av øvelsene , i tillegg til at treningen blir morsom og variert. Med minibands får du trent både underkropp, overkropp og kondisjon.

Les også: Sterk med strikk – styrketrening for vintermusklene

#gallery-1 {

margin: auto;

}

#gallery-1 .gallery-item {

float: left;

margin-top: 10px;

text-align: center;

width: 50%;

}

#gallery-1 img {

border: 2px solid #cfcfcf;

}

#gallery-1 .gallery-caption {

margin-left: 0;

}

/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Sidesteg m/band

Knebøy m/ band

Side variant av Mountain climber

Spenst hopp m/ band 2

Rygghev m/ band

Push-ups

Utførelse

Strikken skal til enhver tid holdes stram for maksimal effekt. Ved benøvelsene kan strikken holdes nede ved anklene, eller rett under knærne. Press knær litt utover for å få riktig teknikk. Ved overkroppsøvelsene holdes mage/rygg stabil. Ved rygghev holdes strikken foran i en konstant motstand mens den trekkes ned langs siden. Ved push-ups øvelsen er det morsomt å ha strikken rundt håndleddene, utføre en push-up og ta et steg til siden før en ny push-up.

Ha det gøy – lover sviende rumpe og en morsom økt!

Du kan kjøpe minibands direkte i Roede-butikken her!

Morsom sirkel

Hvis du begynner økten med en lett jogge/gåtur i 15-20 minutter etterfulgt av en sirkeltrening med 5-10 ulike øvelser som utføres 2-3 runder har du en god treningsøkt. En annen morsom variant er å gjøre 20-30 repetisjoner, så mange runder du klarer i 8 minutter. En tredje morsomme variant er å gjøre sirkelen til en tabata med et visst antall sekunder før du går videre til neste øvelse.

Du bestemmer antall sekunder, hvor lange pausene i mellom øvelsen skal være og hvor mange runder. Bare å være kreativ!

Powered by Labrador CMS