Sett deg mål for sommeren og oppretthold formen

Sommeren er til for å nytes, men det trenger likevel ikke å bety at alle gode treningsrutiner blir lagt på hylla. Enten du skal på ferie eller bare væreDet kan være tungt å komme i gang igjen til høsten hvis vekta har gått opp og formkurven ned!

Det kan være tungt å komme i gang igjen til høsten hvis vekta har gått opp og formkurven ned. Holder du fast ved noen treningsrutiner gjennom sommeren, holder du lettere vekten og det blir enklere å møte hverdagen igjen. Dessuten er sommeren en super anledning til å øke hverdagsaktiviteten og prøve ut nye treningsmetoder!

Finn din motivasjon

Sett deg realistiske mål for hva du vil ha ut av sommeren. Tenk gjennom hva du ønsker deg, og hva som motiverer deg. Kanskje frister det å prøve noen nye aktiviteter, bli raskere på løpefronten, eller kanskje frister det mest å bare vedlikeholde formen slik den er. Finn ut hva som motiverer deg.

Kom i gang

Ikke vent til mandag – start nå! Litt er bedre enn ingenting, og det gjelder ikke å ha for høye krav til deg selv, men heller gripe de mulighetene du har. Kanskje kan et mål være å bruke mindre bil i sommer? Å gå eller sykle er supre hverdagsaktiviteter som du kan starte med umiddelbart.

Lag en plan

Det kan være nyttig å lage en aktivitetsavtale med deg selv, hvor du noterer hvilke aktiviteter du vil gjennomføre i løpet av dagen eller uken. Tenk gjennom hva som er realistisk for deg å få gjennomført, og om du får gjennomført – ta det som en bonus.

Finn din balanse

Om sommeren skjer det ofte mye sosialt, og det er mye som frister å være med på. Hyggelige stunder skal selvsagt nytes, og ved å finne din balanse mellom hverdag og kos, og hvor mye du spiser av de ulike matvarene, unngår du de store utskeielsene. Det går fint an å ha flere hyggelige kvelder på rad, og så lenge du er bevisst på hva du spiser er det ingenting i veien for å kose seg. Legger du inn litt ekstra aktivitet de dagene har du også litt mer å gå på.

Tenk positivt

Det er ikke alltid det går etter planen. Vær bevisst på hva du spiser, og nyt maten du spiser. Tenk heller på alle mulighetene du har, og gled deg over sesongens råvarer av frukt, bær og grønnsaker. Det er bare å nyte nå som det er på sitt beste!

Ha en fin sommer og nyt den!

hjemme, er det fint å sette noen mål for hvordan du vil at din sommer skal være.

Kanskje ønsker du å ha en aktiv ferie med mye turer og trening? Eller slappe av hjemme? Ønsker du å gå ned i vekt, holde vekten eller ikke tenke på den i det hele tatt? Uansett vil fysisk aktivitet sjelden være dårlig idé.

Powered by Labrador CMS