Å trene med høyt energi-underskudd

Enten du går på Roede Kickstart eller vurderer å begynne på det, er sannsynlig at du stiller deg spørsmålet: «Orker jeg å trene?». Svaret er ja, men du må kanskje tenke litt annerledes. I den første fasen på et så lavt energiinntak vil du normalt ikke orke å trene, og harde treningsøkter er heller ikke anbefalt.

Men det er individuelt hva man orker. Noen har masse energi hele tiden, mens andre kjenner seg tidvis litt matte.

Uansett er fysisk aktivitet et viktig tiltak i en vektreduksjonsprosess, enten det er å komme i gang med det eller å vedlikeholde det. I den grad du har lyst og krefter, anbefales sykkelturer, gåturer eller tilsvarende trening. Finn en aktivitet som du trives med å gjøre, og som gjør at du får lyst til å gjenta aktiviteten i morgen også!

Drikk mye før, under og etter aktivitet, og tilpass måltidene slik at du har mest mulig energi til fysisk aktivitet.

Les også: 15 måter å gå tur på

Lag en aktivitetsavtale! Det er mer forpliktende enn det som bare er tenkt.

Lag en aktivitetsavtale

I Roede har vi god erfaring med å lage aktivitetsavtaler. Kanskje dette blir ekstra viktig for deg når energiunderskuddet er lavt?

Vi har jo svært forskjellige forutsetninger for hva slags og hvor mye aktivitet som er mulig å gjennomføre. Tenk deg grundig om hva som kan være realistisk for deg, og sett det et minimumsmål for hva du ønsker å gjennomføre hver uke. Om du får gjort mer, er det en bonus. Sett deg mål som er innen rekkevidde.

Skriv det inn i en avtale – det som er skrevet er med forpliktende enn det som bare er tenkt.

Powered by Labrador CMS