Trening med mening

For enkelte kan dørstokkmila bli både lang og tøff. Men det finnes mange løsninger!

På Roede-kurs møter vi deltakere som så å si aldri har vært fysisk aktive, deltakere som har vært det, men som på grunn av overvekten har blitt mindre og mindre aktive med tiden – eller deltakere som har gode aktivitetsvaner, men som av og til lar treningen vike for sofaen.

Alle disse har fått kjenne på dørstokkmila, og dette er et tema som kommer opp på mange kurs. Men det er ikke bare våre kursdeltakere som har truffet på dørstokkmila. Jeg tør faktisk påstå at alle har kommet over denne en gang – selv hos de mest aktive er det ikke alltid liiiiiike fristende å komme seg ut og ta en treningsøkt. Noen ganger frister den sofaen bare noe så innmari, man spiste seg for mett til middagen eller hva det nå er.

Gjør man et søk på Google kan man finne et hav av gode tips for å overkomme denne dørstokkmila. Jeg vil dele noen av de beste rådene her, og så vil jeg spare det jeg syns er det aller beste rådet helt til slutt.

Farvel til dørstokkmila

Det er mange positive helsegevinster å få ved å trene!
Det er mange positive helsegevinster å få ved å trene!

Her er 7 gode tips for å overkomme dørstokkmila

  1. Senk kravet til deg selv, og utfør heller en mildere og lettere aktivitet. Hvis kroppen ikke føler for en hard intervalløkt, gå deg heller en tur. Alt er bedre enn ingenting. En gåtur er noe de aller flest får til selv på tunge dager.
  2. Minn deg selv på hvor glad du blir etter økten, hvor mye overskudd du sitter igjen med og hvor godt humøret ditt blir.
  3. Gjør en treningsavtale med noen andre, da er det vanskeligere å skulke unna.
  4. På en tung dag, sørg for mer hverdagsaktivitet.
  5. Lag deg en «nødrute» på bare noen hundre meter. Si at du skal ta nødruten en gang, gående eller løpende – og når du først er i gang får du kanskje lyst til å ta den en gang til..?
  6. Ta på deg treningsklær selv om du egentlig har konkludert med at du ikke skal ut og trene. Da er du plutselig et skritt nærmere å ta deg en treningsøkt, og da er det neste skrittet plutselig ikke så langt!
  7. Å pakke treningsbagen dagen i forveien er også en god ide. Da kan du ta deg en treningsøkt for du kommer hjem og møter på dørstokkmila. Et alternativ er å ha alt liggende klart med en gang du kommer hjem.

Det finnes sikkert mange flere gode tips for å overkomme dørstokkmila, men disse syns jeg er blant de beste. Har du noen gode tips, del dem gjerne i kommentarfeltet under.

Et annet tips er å gjøre trening som gir mening. Og dette tipset er helt klar min favoritt. Når det er sagt burde vi jo egentlig hjelpe de som trenger ekstra hjelp lenge før dørstokkmila kommer inn i bildet – og heldigvis er det mange som gjør det, men hvis det er dette som må til for å få deg i gang – er det virkelig verd å prøve det!

Hvem vet, kanskje du blir “avhengig” av å hjelpe andre, for det er virkelig fantastisk!

Hjelp andre som trenger deg

For noen år siden kom jeg over en artikkel i Aftenposten hvor det sto at det var behov for ledsagere til Holmenkollstafetten – som kunne hjelpe funksjonshemmede gjennom løypa. Jeg kjente et «kall» med en gang, og siden da har jeg ledsaget flere ganger, både i konkurranseløp og på treninger. Når du vet at du skal hjelpe andre på en treningsøkt vil ikke dørstokkmila være så lang og tung. Den er faktisk ikke der. For da fokuserer du straks mer på den andre enn på deg selv, og du lar ikke tanker som «jeg orker ikke, jeg vil heller ligge på sofaen» få komme til.

Gleden over å ha hjulpet noen andre betyr mye mer.

Og ikke bare det, du får trent selv OG du får trent andre som trenger din hjelpende hånd. Win win på høyt nivå! Hvor motiverende er ikke det?!

Hvis du lurer på hvem du kan hjelpe, så tenker jeg: Vær kreativ! Spør deg selv: Hvem har behov for min hjelp? Det kan være eldre og unge i ditt nabolag, kanskje noen på jobben din eller funksjonshemmede tilhørende en forening. Ta kontakt!

Og uansett hvem de er, skal love deg at de blir takknemlige. Her om dagen ledsaget jeg en blind mann på trening, og det var ikke måter på pene ord og klemmer etter økten. Jeg fikk til og med en iskrem – det var jo en av årest første sommerdager! Ok da, så gjorde nok denne iskremen av vinninga gikk opp i spinninga, men var det så farlig akkurat denne dagen…? Nei, jeg syns ikke det.

Ha en riktig fin og aktiv dag!

Powered by Labrador CMS