Tilbake til hverdagen

Publisert Sist oppdatert

Det kan være tungt å komme tilbake til hverdagslivet igjen etter en lang sommerferie, der det kanskje har blitt mange lange kvelder og mye god mat og drikke.Du er kanskje helt ute av rutinene når det gjelder både kosthold og trening. Heldigvis trenger ikke veien tilbake til normalen være så veldig lang. For mange er det kun noen få grep som må til:

  • Snu tankesettet. I stedet for å være lei deg for at ferien er over og bruke energi på det, forsøk å fokusere på det som er positivt i hverdagen din.
  • Planlegg dagene igjen. Planlegg når du skal spise, hva du skal spise – og dine aktiviteter. Kom tilbake til de gode rutinene igjen. Men ikke stress tilbake dit, bruk noen dager eller uker på det så du holder motivasjonen oppe.
  • Søvn. Har det blitt mange sene netter i sommer, kan det være smart å komme inn i gode søvnrutiner igjen. Søvn er viktig både for å ha overskudd til å være fysisk aktiv, og til å kunne ta de gode matvalgene.
  • Sett deg noen mål og delmål for sensommeren og høsten, som kan gi økt motivasjon.

Om du har gått opp noen kilo i sommer, vil som det å komme tilbake til hverdagen igjen som oftest gjøre at du mister disse få kiloene. Men om de ikke er blitt borte innen noen uker, kan det være smart å ta noen grep - og ikke bare "bagatellisere" disse ekstra kiloene. En kilo her, og en kilo der, er det som etter hvert fører til overvekt og fedme.

Bli Roede-medlem her!

Planlegg dagene igjen! Når skal du trene styrke?

Hverdag versus helg

Når du skal inn i de gode rutinene igjen, er et annet godt råd å unngå å gjøre for stor forskjell på hverdag og helg. Blir ukedagene for strenge øker behovet for en skikkelig utskeielse i helgen. Da kan vinningen fort gå opp i spinningen.

Vårt råd er å finne en god balanse mellom hverdag og helg der du spiser sunn mat i riktige mengder gjennom hele uken, slik at helgen også er innenfor rammene av det sunne. En dårlig balanse mellom hverdag og helg, kan ødelegge for endringene – og for hele prosessen din på denne måten:

  • Du spiser for asketisk i ukedagene og sprekker derfor lett i helgen.
  • Du registrerer i ukedagene, men dropper det i helgen – for da skjer det så mye og det blir tungvint. Du mister oversikten over ditt faktiske matinntak.
  • Du tenker at det gjør ikke noe fra eller til med litt ekstra vin, men det kan ha ganske store konsekvenser. Plutselig utgjør alkoholinntaket på en kveld bortimot halvparten av energibehovet ditt for en dag!
  • Du får en så stor utskeielse i helgen at du tenker at løpet er kjørt og klarer ikke komme inn i de gode rutinene igjen på mandag.
Powered by Labrador CMS