6 tips til hvordan håndtere sug etter noe

ar du stadig lyst på noe – søtt eller salt? Noe av det verste du kan gjøre er å nekte deg selv alle fristelser fullstendig. Da vil du sannsynligvis bare ha det enda mer.

Her kommer 6 tips til hvordan du kan håndtere sug etter noe

1.    Spis regelmessig gjennom dagen
Noe av de viktigste du kan gjøre for å unngå sug etter søte og salte friselser er å spise regelmessig gjennom dagen.

  • Start dagen med frokost
  • Spis lunsj, middag og kvelds
  • Ha to mellommåltider i løpet av dagen hvis det blir lenge mellom hovedmåltidene
  • Drikk nok vann
KJENN ETTER om du faktisk er sulten eller om du bare har lyst på noe godt.
KJENN ETTER om du faktisk er sulten eller om du bare har lyst på noe godt.

2.    Dersom suget melder seg
Kjenn etter om du faktisk er sulten eller om du bare har lyst på noe godt. Har du bare lyst på noe godt, må du bruke en god porsjon viljestyrke for å styre unna fristelsene. Det høres kanskje tøft ut, men du må ha litt vilje for å vinne over suget – i alle fall i starten.

3.    Øv på positivt selvsnakk
Vær bevisst på hvordan du «snakker til deg selv». Snakker du oppmuntrende og positivt til deg selv vil det bli lettere å lykkes. Hvis du sier til deg selv at «jeg klarer ikke å stå i mot suget etter snacks og snop» bestemmer du på forhånd at du ikke skal klare det. Ta styringen og bestem deg for å takle suget.

4.    Tøm huset for snacks og snop
Trapp ned på inntaket av det som er din utfordring. Jo mer du klarer å kutte, desto mindre trenger kroppen for å bli tilfredstilt når du først unner deg litt ekstra. Legg en plan for hva du skal gjøre når suget kommer. For eksempel å gå en tur, drikke et glass vann eller ringe en venn. Unngå å ha fristelser tilgjengelig, så gjør du det vanskeligere å gi etter for suget.

SUNN MAT: Ha sunn og lett mat tilgjengelig i skuffer og skap.
SUNN MAT: Ha sunn og lett mat tilgjengelig i skuffer og skap.

5.    Ha sunn og lett mat tilgjengelig
Ha oppkuttede gulrøtter i kjøleskapet og små søte tomater på benken. Er du på farten kan du kjøpe en boks med sukkererter. En liten bit mørk sjokolade kan også være nok til å dempe det verste behovet etter noe søtt, mens noen usaltede nøtter kan dempe suget etter noe salt.

Det er aldri for sent å starte på nytt.

6.    Aksepter at du kan sprekke
Det er ikke slik at «verden går under» dersom du ikke klarer å styre unna godsakene, men la en sprekk være en sprekk, og ikke et varig tilbakefall.

Lykke til!

Powered by Labrador CMS