8 sunne livsstilsendringer mot sommeren

Sommeren er omsider her. Lysten til å gå utendørs øker og mange ser frem til lyse sommerkvelder, digg mat og noe friskt i glasset. Lyset som er på denne tiden gir mer overskudd og kanskje til og med lysten på å spise lettere, friskere samt økt bevegelse følger med på kjøpet.

Bruk sommer og sensommer til å utforske friske og lettere matretter, samt finn en aktivitet du liker. Utnytt den ekstra energien til å gjøre noen livsstilsgrep!

Her er Roede-metodens tips for en sprekere sommer

Har du satt deg noen mål for sommeren?

 • Utnytt det at energinivået ditt stiger på grunn av lysere.
 • Gå turer, ta fram sykkelen, gangstavene, joggeskoene og nyt en aktiv tid av året. Pass på å belønne deg når du holder en treningsavtale med deg selv!
 • Å sykle til jobben er en kjempefin måte å få mer fysisk aktivitet inn i hverdagen uten at det tar masse tid. Mer trening gir ikke bare resultater på vekten, du vil også merke centimeterne krympe. Du blir strammere i fisken og får mer overskudd. Det blir garantert morsommere å ta på seg sommerklærne!
 • Unngå ”panikkslanking”. Roede-metodens filosofi er at du skal spise deg mett på god, sunn og variert mat – og gjøre endringer i kostholdet som du trives med, og som du vet du klarer å fortsette med. Så ikke gå for hardt ut.
 • Små smarte endringer som du kan leve med over tid gir de beste resultatene.
 • Gjør du det ordentlig nå, slipper du å ta samme økta neste vår.

8 sunne livsstilsendringer mot sommeren

 1. Hopp ikke over frokosten. Frokost får i gang forbrenningen og bidrar til at du får en tydeligere sult og metthetsfølelse utover dagen. En god frokost bidrar også til et mer stabilt blodsukker.
 2. Spis regelmessig. Spis ofte, frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Spis til faste tider hver dag, med 3-4 timers mellomrom. Da holder du blodsukkeret på et jevnt nivå gjennom dagen. Du vil få mindre søtsug, forbrenningen fungerer mer optimalt og du går jevnt ned i vekt.
 3. Bestem ditt eget mål. Det er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett opp et realistisk mål – og sett deg gjerne delmål.
 4. Styr unna dårlig samvittighet. Lær heller av feil du har gjort.
 5. Våg å lykkes. Vær fornøyd når målet er oppnådd. Ikke fortsett å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over “det ekstra kiloet”.
 6. Tren regelmessig. La trening være en prioritert del av ukens gjøremål, ikke en salderingspost. Sjansen for å lykkes med å gå ned i vekt økes dersom du kombinerer sunt kosthold med fysisk aktivitet.
 7. Skaff deg gjerne en treningspartner!
  En treningspartner kan gjøre sitt til at du vil prioritere treningen høyere enn om du skulle ha trent alene – og det er vanskeligere å «avlyse».
 8. Prøv gjerne en ny aktivitetsform. Forandring fryder, også når det gjelder fysisk aktivitet!


ROEDE – NYE VANER SOM VARER!

Powered by Labrador CMS