Fra brus til vann

Gjennom media kan man få inntrykk av at lettbrus er alt fra sunt og usunt til direkte farlig, men vi er uansett helt klare i vår tale: Bruk vann som tørstedrikk!

For å ta dette med sunt eller farlig først: Mesteparten av forskningen viser at inntak av lettbrus er ufarlig, så lenge man ikke drikker mange liter om dagen – noe de færreste gjør. Men selv om det ikke er forbundet med helserisiko å drikke lettbrus og det er et  kalorifattig alternativ, oppfordrer vi i Roede-metoden til å begrense inntaket av brus. For noen kan lettbrus-drikking faktisk være en felle fordi det øker lysten på andre søte ting. Dessuten forvirrer det kroppen, som tror det kommer noe energi, men så gjør det ikke det – noe som kan bidra til økt sultfølelse. Resultatet kan være at du spiser mer og til og med overkompenserer ved å spise enda mer, fordi du har jo vært så «sunn» og drukket lettbrus. Den onde sirkelen er i gang!

Gode grunner til å drikke vann

  • Er den mest effektive drikken til å slukke tørsten
  • Er nødvendig for at hele det avanserte kroppsmaskineriet skal fungere
  • Er gratis, kalorifritt og lett tilgjengelig i Norge
  • Er nødvendig for å tenke klart og opprettholde god konsentrasjon
  • Kan gjøre at du får mindre vondt i hodet
  • Er bra for tennene
  • Er bra for huden, og gjør den mer elastisk
  • Gjør at du tåler varmen bedre
  • Er nødvendig under en treningsøkt for ikke å bli dehydrert, for å orke mer og holde ut lenger
  • Er helt nødvendig etter en treningsøkt for at kroppen skal restituere seg, og bli klar for nye prestasjoner

Les også: Vann den beste tørstedrikken

Hvor mye vann?

Selv om det er ekstra fokus på at vi drikker nok vann om sommeren, er det viktig å huske på et tilstrekkelig inntak året rundt. Om vinteren, når det er ekstra tørt i luften, har kroppen også behov for vann! Visste du for eksempel at arbeidsinnsatsen vår reduseres betraktelig hvis hjernen ikke får nok vann? Vann er viktig for alle hjernens funksjoner og prosesser, inklusive tenkning og hukommelse.

Tips: Bruker du Roede-appen til å registrere, vet du hvor mye vann du drikker til enhver tid.

Vi trenger 2-2 ½ liter væske per dag, menn noe mer enn kvinner, og omtrent halvparten av dette får vi via maten vi spiser. Altså bør vi drikke 1-1 ½ liter væske om dagen. Ved fysisk aktivitet og i varmt klima øker behovet. Du kan erstatte noe av vannet med te, mineralvann, saft  (lettsaft) og drikkevann tilsatt smak.

Les også: Slik blir drikkevannet kulere

Roede-appen

Har du ikke Roede-appen kan den enkelt lastes ned i AppStore eller GooglePlay.

Vi ønsker deg lykke til med et sunnere væskeinntak og fokus på mer vann som en del av dagen din!

Powered by Labrador CMS