5 tips til et mer fargerikt kosthold

Ny forskning viser at kun en av fire i Norge spiser den anbefalte mengden av frukt og grønt! Føler du at det angår deg, men er usikker på hvordan du skal få det til?

Vi vet fra tidligere undersøkelser at kvinner spiser generelt sunnere enn menn, men tall fra den nye Helseundersøkelsen i Trøndelag, HUNT 4, viser også at folk som bor i byen spiser mer frukt og grønt enn de som bor på bygda. Og det til tross for at det er på bygda frukt og grønnsakene hovedsakelig blir produsert og tilgangen er like stor, om ikke større, og den er kortreist og frisk!

Nedenfor gir vi deg tips til hvordan du på en enkel måte kan få et mer fargerikt kosthold.

Hvorfor er det viktig å spise frukt og grønt?

Selv om det er mye informasjon om hvor næringsrik frukt og grønnsaker er, får vi det liksom ikke helt til! Så her er kort om hvorfor er det da så viktig å spise som anbefalt 5 om dagen;

Jo, det er først og fremst fordi frukt og grønnsaker inneholder en rekke vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber som ikke andre matvarer inneholder så mye av. Spiser du anbefalt mengde frukt og grønnsaker, vil det styrke immunsystemet ditt og forebygge en rekke sykdommer. I tillegg viser studier at det har en positiv effekt på samfunnets overvektproblem.

Ifølge en europeisk undersøkelse ligger Norge på femteplass når det gjelder hvor mye frukt og grønt vi spiser, med Storbritannia, Frankrike, Spania og Finland i fallende rekkefølge ligger foran oss. Noe av grunnen til dette kan være at disse fire landene spiser varm lunsj, mens vi har med matpakke.

Å spise frukt og grønt gjør kostholdet både mer fargerikt, næringsrikt og smakfullt, og i dag bugner det av frukt og grønt både i by og bygd. Så tenk gjennom hva du kan gjøre for å øke ditt inntak for en bedre helse, og for et mer smakfullt og fargerikt kosthold.

Les også:

La det bugne av grønnsaker til brødmåltidet!

5 tips til hvordan spise mer frukt og grønt

Fyll matboksen med oppkuttede grønnsaker.

Server oppkuttede grønnsaker eller frukt, og server med dip.

Wok grønnsaker, damp eller ovnsbak grønnsaker til middagen.

Lag smoothie – her kan du bruke både grønnsaker, frukt og bær i fryseren – lett å ta opp, lett å bruke!

I dag finnes det mange porsjonsbeger og snackvarianter av grønnsaker, frukt, bær – ha alltid noe tilgjengelig hvor enn du ferdes.

#gallery-1 {

margin: auto;

}

#gallery-1 .gallery-item {

float: left;

margin-top: 10px;

text-align: center;

width: 50%;

}

#gallery-1 img {

border: 2px solid #cfcfcf;

}

#gallery-1 .gallery-caption {

margin-left: 0;

}

/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 

På Roede-kjøkkenet finner du mange god tips til et mer fargerik kosthold!

10 tips til å få mer grønnsaker inn i hverdagen.

Powered by Labrador CMS