Matvettregel #8 – Spis mer fisk

Fisk er sunt, året rundt. Men får du i deg nok fisk?

Et høyere fiskeinntak kan forebygge blant annet hjerte- og karsykdommer, kreft og beinskjørhet. I Norge spiser de fleste av oss mindre fisk enn hva som er anbefalt, det vil derfor være bra å øke inntaket.

Vi anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og da gjerne også fisk som pålegg. Varier mellom fet og mager fisk for å få i deg alle de viktige næringsstoffene. Fisk inneholder mange nødvendige næringsstoffer, og er en god kilde til protein, selen og jod.

Mager fisk, som torsk, sei og hyse, inneholder dobbelt så mye jod som fet fisk. Jod er faktisk et av de næringsstoffene det er vanskelig å få nok av fordi det er få kilder i kostholdet. Jod inngår i reguleringen av stoffskiftet og er dermed også viktig for vekten.

Fet fisk på sin side inneholder de viktige omega-3 fettsyrene, samt vitamin D. Eksempel på fete fiskeslag er laks, makrell, ørret og sild. Her kan du lese mer om hvorfor fisk er sunt, og hvorfor nettopp laks er så bra.

Spiser du fisk ofte får du altså i deg mange gode og viktige næringsstoffer, samtidig som du reduserer risikoen for flere sykdommer.

Les også: Derfor er det viktig å spise fisk.

Matglad hilsen fra oss i Roede-teamet

Powered by Labrador CMS