Sunn og god mat til bilferien

For mange er bilferie en fast tradisjon om sommeren. Det gir både muligheten til impulsive stopp underveis og til å oppdage nye steder – i tillegg er det også et hyggelig og rimelig feriealternativ.

Det er ikke alltid like lett å finne sunn mat langs bilveien, og det er fort gjort å ty til raske, mindre sunne løsninger når magen rumler og det er langt mellom butikkene. Med litt planlegging er det fort gjort å få med både god og sunn mat som alle vil like. Her er noen tips til mat og drikke som kan være lurt å ha med i bagasjen.

Lag maten i forveien
Skinkesnurrer eller pizzahorn er super mat å ha med på tur. De kan gjerne lages noen dager i forveien og fryses ned, så blir det mindre å gjøre på reisedagen. Dessuten kan de enkelt tilpasses etter ulike behov alt etter hva du liker. Spiser du ikke gluten kan disse glutenfrie pizzasnurrene være et godt alternativ. Ta de opp fra frysen før avreise og ha de med i bilen. Populær mat for både barn og voksne!

Sandwich og wraps
Sandwich og wraps går fort å lage, og kan fint lages kvelden før for å spare tid. Bruk grove varianter av brød og wraps så får du i deg mer kostfiber som gjør at du holder deg lengre mett. Ha på det du liker av pålegg og grønnsaker og pakk det inn i aluminiumsfolie. Lar du barna være med å forberede nistepakkene sine kan den bli morsommere å spise for dem. Et godt og sunt alternativ til wraps er laksewraps.

Oppskåret frukt og grønnsaker
Frukt og grønnsaker er alltid en god idé. Før bilturen kan du forberede oppskåret eple, melon, jordbær eller gulrøtter. For å gjøre det litt mer spennende er det godt å kombinere frukten og grønnsakene med yoghurt eller kesam. La barna få sine egne små skåler med yoghurt så de kan dyppe frukten og grønnsakene sine selv. Ta gjerne en liten rastepause, så blir det ikke så mye søl i bilen.

Drikke
Drikke er viktig å ha med seg på reisen. Vann er den beste tørstedrikken uansett om det er biltur eller annet. Sprit gjerne opp vannet med noen sitronskiver, jordbær eller mynteblad for litt variasjon. Legger du vannflaskene i frysen en liten time før avreise holder det seg kaldt enda lengre.

Aktiv pause
Ta dere en aktiv pause når dere er på tur, så får dere strekt på beina og fått opp pulsen litt. Ta med badminton, fotball eller freesbee i bagasjen, så har du aktiviteter til hele familien. Et annet tips kan også være å ta dere en stopp et sted det er merket med turområde og ta beina fatt. Da får barna løpt fra seg og du blir mer våken og opplagt til å kjøre videre.

God tur!

Powered by Labrador CMS