Middagsoppskrifter med 5 ingredienser

Noen dager er ekstra travle noe som kan oppleves både stressende og lite hyggelige for alle i familien. Finnes det noen tips som kan bidra til at middags-situasjonen blir mindre hektisk?

Planlegging gjør en stor forskjell

Vi har alle vært der. Klokken er fire og to av barna skal på trening eller annen aktivitet kl 18. Før det skal aller helst leksene være sjekket, middagen kjøpt inn, laget og spist. Bare tanken er stressende. En tavle eller kalender med ukens middagsretter gjør at man på forhånd vet hva som skal lages, noe som i seg selv skaper mindre stress. Er handlingen i tillegg unnagjort for hele eller halvparten av uken, ja da kan du senke skuldrene litt til. Det som gjenstår er tiden du bruker på å lage middagen.

Fem ingredienser kan være nok

Squashgetti med pølser og pesto.
Squashgetti med pølser og pesto.

Har du ikke rukket å handle, eller planlegge middagen? Fortvil ikke. Du trenger ikke fylle opp handlekurven for å kunne lage en komplett middag. Med kun 5 ingredienser vil du raskere komme i mål med matlagingen, samtidig som handlingen er unnagjort i en fei. Og selv om du bruker mindre tid vil du allikevel lage velsmakende og næringsrike middagsmåltider som hele familien kan like.

Dette trenger du til 4 porsjoner

160 g fullkornspaghetti

1 stk squash

250 g cherrytomat

4 ss pesto

600 g Lettere pølser

Slik gjør du:

Kok spaghetti i rikelig lettsaltet vann.

Skyll squashen og lag tynne strimler som spaghetti av squashen ved å bruke en spiralizer. Du kan også skjære squashen i tynne strimler med en kniv.

Legg squash-strimlene nedi kokevannet sammen med spaghettien det siste minuttet av koketiden. Hell spaghettien og squashen over i et dørslag slik at kokevannet siles av.

Del pølsene i passe porsjonsbiter. Varm en stekepanne med teflonbelegg og stek pølsebitene i noen minutter slik at de blir gjennomvarme. Del cherrytomatene i to.

Bland sammen «squashgetti» med pesto og cherrytomater og server pølsebiter ved siden av.

Tips! Du kan også legge squashstrimlene i en sikt og la det dampe over kokevannet til spaghettien de siste to minuttene av koketiden.

Her er flere oppskrifter med bare 5 ingredienser, som tar 20 minutter å tilberede:

Smakfulle og mettende sunne retter du kan glede deg til å teste neste gang du er i den berømte tidsklemma:

Laksekoteletter med cherrytomater

Torsk i form

Burger med fiskekaker

Ovnsbakt laks

Kyllingpanne med karri

Pølseform

Bruk opp rester – lag suppe i en fei

En suppe trenger ikke mange ingredienser. Har du ikke rukket å handle og kjøleskapet er relativt tomt, ja da kan en “restesuppe” være helt genialt. Om du har løk, buljong, olje og rester av frosne eller friske grønnsaker kan du lage suppe til mange på få ingredienser. Det morsomste av alt er at en hjemmelaget suppe ikke trenger å ta noe lengre tid enn en posesuppe. I tillegg får du brukt opp restene dine. Har du en pose suppe kan du bruke det som base tilsette det som måtte passe av grønnsaker og annet tilbehør.

Tomatsuppe med pasta og kokt egg – rask og enkel og lage

Bruk friske tomater eller hermetiske – alt etter hva du har i skapet. Prøv deg gjerne fram med andre rester som du kan tilsette suppen. Bare fantasien kan sette en stopper!

Tomatsuppe er favorittmat for mange. Hva med å lage tomatsuppe fra bunnen av?

Dette trenger du til 4 porsjoner

160 g fullkorn fusilli

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 stk chili

1 ss olje

1 g timian, tørket

3 boks hermetiske tomater

1 stk terning grønnsaksbuljong

1 dl vann

½ ts salt

½ ts pepper

4 stk egg

2 stk vårløk

Slik gjør du

Sett på en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Den skal kokes såkalt al dente, med en fast kjerne. Det tar omtrent 10-11 minutter. Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet i et dørslag, kjøl raskt ned i rennende kaldt vann. Sett på en kjele med vann til koking av egg. Kok eggene i 8-10 minutter. Kjøl ned under rennende kaldt vann. Finhakk løk, hvitløk og chili. Stek dette til løken er blank i olje i et par minutter, i kjele. Tilsett hakkede tomater og buljong, og kok opp. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser slik at du får en jevn og fyldig suppe. Smak til med salt og pepper. Ta av skallet på eggene og del de i to. Skyll og del vårløk i strimler. Tilsett pasta og vårløk i suppen. Server med kokte egg.

Ønsker du å motta “Dagens middagstips” fra Roede-kjøkkenet så kan du melde deg på her for å motta inspirasjon og tips på mail!

Vel bekomme!

Vi tar utgangspunkt i at du har basisvarer som salt, pepper, buljong og margarin/olje . Så selv om ingrediensene er få, trenger ikke det å gå utover matgleden – den magien skaper du rundt grytene og middagsbordet.

Squashgetti med pølser og pesto

For å lage “spagetti” av squash har vi brukt en spralizer – så kjapt lager fine spiraler av grønnsaken.

Powered by Labrador CMS