10 gode råd for å lykkes med å gå ned i vekt

På Roede-kurs setter vi både krav til våre deltakere og hjelper de samtidig med å finne en vei og tempo som passer deres progresjon og målsetting.

Her er noen tips vi gir på veien

1. Se etter andre som er som deg, som har tatt tak

Se rundt deg. Hvem er like fremoverlent som deg? Hvem ser sammenhengen mellom kosthold og livskvalitet blant de du omgås? Se hva de gjør. Hvilke valg tar de?

Forskning viser at folk som går sammen om samme målsetting lykkes.
Forskning viser at folk som går sammen om samme målsetting lykkes.

2. Vær oppmerksom på de som saboterer for deg

4. Fortsett med prosjektet ditt, selv om det ikke alltid blir slik du planlegger

Det vil garantert komme en kveld, en dag eller flere hvor det går skeis, der det du planlegger ikke skjer. Du ender opp med utskeielser og for mye mat. Da er det fort gjort å tenke at nå kan det bare være, nå kan jeg bare fortsette som før. Det er ikke logisk, men det er veldig lett å tenke slik.

Men det er ikke slik at en utskeielse eller to betyr slutten på prosjektet. Slett ikke. Det eneste som skjer er at det tar litt lenger tid for deg å nå målet.

5. Fortell omgivelsen dine hva du holder på med

Idet du forteller omgivelsene og familien om prosjektet ditt, forplikter du deg. Forpliktelse er skummelt, men også en fantastisk drivkraft for å eie målet ditt.

6. Kom til kursmøtene og hold ukentlig kontakt med oss

Forpliktelse er gull. Vi i Roede vil at du skal forplikte deg til å møte opp ukentlig på Roede-kurs. Og selv om du er travel, er på reise, jobber, er syk, har sykdom i familien eller det er andre ting som dukker opp, vil vi at du forplikter deg til å være i kontakt med oss hver uke. Meld fra til din kursleder når du ikke kan komme på kurs, slik at vi kan følge deg opp med digitalt påfyll. Som deltaker på et Roede-kurs kan du følge direktesendt webinar eller få kurspåfyll via film.

Motivasjonen er skjør og er ikke alltid der når vi trenger den. Derfor vil vi gi deg påfyll av motivasjon, styrke den og støtte deg i dine valg gjennom uken.

7. Ha et realistisk mål

Det er viktig å sette seg et realistisk mål og tenke over hvorfor du vil ned i vekt. Kanskje har du et vektmål, eller kanskje du ikke har et konkret tall, men styrer etter en sunn BMI og/eller midjemål. Det å gå ned i vekt handler ikke bare om å føle seg vel, men også om å ta vare på egen helse.

8. Ha en fleksibel innstilling til slank nok

Når er man slank nok? Det er nok noe kvinner tenker spesielt mye på. Vi erfarer ofte at den vekten man trives med i hverdagen, ligger noen kilo over det man tenkte ved kursstart. Lytt til kroppen din og kjenn etter når du trives. Det er ikke nødvendigvis et tall på badevekten.

9. Diskuter målet ditt med din kursleder

Del ditt mål, hvis du har et, med din kursleder og diskuter om det er et realistisk og godt mål for deg.

10. Fokuser på Én utfordring om gangen

Når du skal endre vaner, kan det bli overveldende mange ting du føler må endres. Ha fokus på én endring om gangen. Bruk tiden til å gå systematisk til verks.

Lykke til med å investere tid på prosjektet deg selv!

Finn ditt kurs

Ikke hør på de som sier at «du må ikke bli for tynn» selv om du fremdeles har en for høy BMI, eller på de som sier at du ikke trenger å gå ned i vekt. Hør heller ikke på de som vil bagatellisere ditt prosjekt om å oppnå bedre livskvalitet. Ikke hør på de som sier at det ikke betyr noe hva man veier.

3. Bruk gruppen

Når du begynner på Roede-kurs, bruk gruppen din aktivt. Forskning viser at folk som går sammen om samme målsetting lykkes. For vi trenger støttespillere og vi trenger å utveksle erfaringer.

Powered by Labrador CMS