Hva er Roede Balansert?

Her spiser du litt mindre enn du vanligvis gjør, men mange opplever likevel ikke sult fordi Roede-opplegget inkluderer mye mat og består av regelmessige måltider. Med riktig ernæring og mat som metter får du et mer stabilt blodsukker og opplever økt overskudd og mer energi etter bare to-tre uker.

Du oppnår et ukentlig vekttap på ½-1 kg per uke gjennom et energiunderskudd på omkring 700-1000 kcal per dag. Deretter følger du en opptrappingsfase der du gradvis begynner å spise mer igjen, og så går du over i vanetreningsfasen der du skal lære deg å holde vekten.

Nye vaner fra dag én

På Roede Balansert begynner du å trene på de nye gode vanene fra dag én. Denne metoden er både familievennlig og fylt med mange gode matopplevelser og mye matglede. Her velger du selv hva du vil spise – og registrerer det i dagboken. Du kan følge Roede-oppskrifter og/eller måltidsplaner som passer for hele familien. Bruker du tallerkenmodellen og de andre verktøyene våre blir det enklere for deg.

Hvem passer Roede Balansert for?

Dette er for deg som ikke liker for store endringer på en gang, men heller vil justere litt etter litt. Her kan du starte med noen endringer, etablere vanen og deretter bygge vane på vane.

Vi har også Roede Kickstart for dem som vil legge seg på et lavere energiinntak i en periode, og gå raskere ned i vekt innledningsvis.

Les mer om Roede Kickstart her.

Kan jeg trene som normalt?

Roede-kjøkkenet og kostholdet for hele familien!

Er det noen ulemper med å velge Roede Balansert?

Nei, men en liten utfordring med det å skulle gjøre gradvise endringer i kostholdet, er at det lett kan skli litt ut. Det krever at du er bevisst og registrerer det du spiser og i perioder veier maten din, sånn at du ikke bare tror at du spiser mindre porsjoner og tar sunnere valg, men at du faktisk gjør det.

Lar det seg kombinere med jobbreiser og mye sosialt?

Om du reiser mye i jobbsammenheng, om du er mye på farten privat eller om det er mange sosiale settinger, kan du likevel følge Roede Balansert. Her er det rom for en del mat, og du kan variere inntaket litt fra dag til dag.

Gradvis vekttap med Roede Balansert

Fase 1: Bevisste valg og vektreduksjon.

Fase 2: Trene på nye vaner og opptrapping.

Fase 3: Automatisering av vaner og etablering av nytt set point.

Med Roede Balansert gjør du en beregning av ditt daglige energibehov, og legger deg deretter på et energiinntak som ligger 700-1000 kcal under ditt daglige behov. Dette gir et vekttap på ½-1 kg per uke. Du jobber med dine nye vaner fra dag én og helt til du er i mål med hold vekten-fasen.

Hjelp til planlegging med Roede-appen

I Roede-appen får du måltidsplan tilpasset Roede Balansert. Appen er spesielt utviklet for å gi struktur, oversikt og kontroll over egen hverdag. I en periode er det nyttig å registrere det du spiser – for å se om du spiser passe mye, verken for mye eller for lite, og for å sjekke at maten du spiser gir god næring.

I starten kan det å registrere alt du spiser være uvant og ta litt tid, men så snart du har blitt kjent med Roede-appen eller med dagboken din på nett, vil det bare ta deg noen minutter hver dag.

Finn ditt kurs

Ja, du vil oppleve at du har god energi til å være mer aktiv og til å trene. De dagene du har lyst til å legge inn noen lengre og ekstra krevende treningsøkter, kan du øke energiinntaket ditt noe og likevel ha det energiunderskuddet du skal ha.

Kan familien spise den samme maten?

Ja, dette er et kosthold som er bra for både store og små, og er slik helsemyndighetene har som mål at alle skal spise. Forskjellen er bare at du som skal ned i vekt må passe litt ekstra på porsjonsstørrelsene.

Powered by Labrador CMS