En sunnere vri på den tradisjonelle riskremen. Høyt proteininnhold i Skyr Luftig og en dose karbohydrater i grøtrisen gjør dette til et perfekt restitusjonsmåltid etter en treningsøkt.

Det perfekte restitusjonsmåltidet etter en treningsøkt

Har du smakt Skyr mousseyoghurt? Hvis ikke, er det verdt å ta med den smakfulle og luftige yoghurten i handlekurven neste gang du er i butikken. Jeg får skikkelig følelse av å spise mousse og den er både frisk og god på smak. Det at den i tillegg er rik på proteiner og kalsium, gjør den til et godt valg for min del! Du finner den i tre forskjellige smaker: bringebær, mango og sitron, men mine favoritter er mango og sitron. Forskjellen fra vanlig Skyr er at Skyr Luftig inneholder små luftbobler som gir den ekstra gode mousseopplevelsen.

Skyr Luftig smaker perfekt som et mellommåltid, men jeg har også prøvd å blande inn Skyr Luftig i byggris og kjøleskapsgrøt, hvor jeg ellers har brukt vanlig yoghurt – noe som absolutt har løftet smaksopplevelsen på rettene.

Jeg vil også anbefale deg å prøve riskrem med Skyr Luftig! Dette er et sunnere alternativ til den tradisjonelle riskremen. På grunn av det høye proteininnholdet i Skyr Luftig og en dose protein og karbohydrater i grøtrisen, er dette faktisk også et godt måltid enten før eller etter trening. Har du rester av risgrøt eller andre typer grøt, kan du gjerne blande inn Skyr Luftig og få en skikkelig smakfull og næringsrik grøt.

En sunnere vri på den tradisjonelle riskremen. Høyt proteininnhold i Skyr Luftig og en dose karbohydrater i grøtrisen gjør dette til et perfekt restitusjonsmåltid etter en treningsøkt.

Riskrem med Skyr Luftig Mango

Risgrøt med kokosmelk – 3 porsjoner

 • 1 dl grøtris
 • ½ ts salt
 • 1,5 dl kokosmelk
 • 6 dl vann
 • 1 knivspiss kardemomme
 • Revet skall av 1 sitron + saften av ¼ sitron
 • 2 bokser Skyr Luftig Mango

Tips!  Lag gjerne risgrøten dagen i forveien, så er det lett å mikse det sammen på 1-2-3.

Topping

Kjøleskapsgrøt med Skyr Luftig er supergodt!
 • Finhakket mango
 • Mynte
 • Ristede kokosflak

Fremgangsmåte

 1.  Ha ris, salt og 3 dl av vannet + kokosmelk i en kjele og kok opp. Spe på med resten av væsken når det begynner å tykne (ca 10-15 minutter inn) og la stå og småputre på svak varme i 30 minutter.
 2.  Tilsett så revet sitronskall og litt sitronsaft og ta kjelen av plata. Ha på lokk og la stå og trekke i 20-30 min.
 3.  Avkjøl risgrøten. Kan virke litt tykk, men du skal blande inn Skyr Luftig, så det blir bra til slutt.
 4.  Når grøtblandingen er avkjølt vender du forsiktig inn to bokser Skyr Luftig Mango, og rører lett om til det har blitt jevnt fordelt.
 5.  Fordel blandingen i 3 skåler og topp med finhakket mango, ristede kokosflak og litt fersk, finhakket mynte til pynt.


Bruk rester av risgrøt i riskremen

Du kan også teste ut vår variant av risgrøt i Roede-kjøkkenet – som er laget på lettmelk.

Her finner du andre oppskrifter hvor du fint kan bruke Skyr Luftig mango, bringebær eller sitron

Ønsker dere en god smaksopplevelse med Skyr Luftig !

Se flere oppskrifter fra Skyr® her!

Powered by Labrador CMS