Bananlapper til frokost og dessert!

I dag vil jeg dele den beste og enkleste frokosten/lunsjen jeg vet om. Sannheten er at denne oppskriften fungerer like godt til frokost/lunsj, som til dessert. Kan det bli bedre?

Ja, det kan det.. fordi du trenger egentlig bare noen få ingredienser, retten er super sunn pluss at den er ferdig på 5 minutter.

Dette er alt du trenger til 2 matglade personer:

2 egg

2 bananer

2-3 ss grovt mel (jeg brukte sammalt hvete fin)

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

1/2 ts kardemomme (kan sløyfes)

1/2 vaniljestang (kan sløyfes)

0,5 ss flytende margarin, Vita Hjertego’ til steking

Alt du trenger å gjøre er å mose bananen med en gaffel eller stavmikser. Anbefaler å bruke gaffelen, da syns hvertfall jeg de smaker best. Ha så i alle ingrediensene og bland det godt sammen. Deretter steker du lappene på litt over middels varme i stekepanna. Jeg fikk 8 lapper ut av denne røra. Det varierer litt hvor mange jeg får avhengig av om jeg moser bananen eller bruker stavmikseren (flere med stavmikser, men tykkere med gaffelen).

Det er ca 230 kcal pr porsjon, eller 124 kcal pr 100 gram.

På travle morgener spiser jeg disse på vei ut døra, trenger ikke noe ekstra tilbehør fordi de er søte og gode som de er. Skal du gjøre litt ekstra stas på deg selv eller noen du er glad i kan de fint serveres med litt blåbær og mager vaniljekesam. Denne retten får meg virkelig til å smile.. nammh! Håper den faller i smak:-)

Ønsker deg en god, sunn og sprek dag videre!

Smil fra Kristine

Innlegget Bananlapper til frokost og dessert! dukket først opp på Kristine Telebond.

Powered by Labrador CMS