– Alle burde hatt en NEDiVEKT-app

Susana Luzardo (33) fra Løten gjorde i 2022 som så mange andre har gjort i mange år, hun meldte seg på et Roede-kurs for å få et bedre liv og bedre helse. Hennes viktigste motivasjon for å gå ned i vekt er å lykkes med å bli gravid. Utfordringen har imidlertid vært at hun spiser for få måltider om dagen og da ender hun ofte med å overspise. Susana jobber skift og sliter også med søvnen, og sover bare 3-5 timer per natt. Da blir det tungt både å lage ordentlig mat og orke å trene. Samboeren hennes er mye borte, noe som også gjør det vanskelig å lage de gode måltidene, og det ender ofte med raske og usunne løsninger.

Susana har slitt med vekten hele livet, og har prøvd det meste for å gå ned i vekt. Hun sier selv at hun har god erfaring med shake-kurer og andre kurer som gir en rask vektreduksjon.

– Men det har ikke vært på en måte som er verdt å leve med. Så det å gjøre forandringer med kostholdet, og få veiledninger til det har vært bra. Det ble en forpliktelse overfor andre, ikke bare meg selv. Jeg har hatt coaching før, og det funket veldig bra, forteller Susana

Godt å være i gang med trening igjen på treningssenter.
Godt å være i gang med trening igjen på treningssenter.

Kunne ikke gå fort for ned

Da Susana begynte på Roede-kurs var hun veldig oppmerksom på ikke å gå for fort ned i vekt, fordi hun skulle på IVF. Men selv om hun var forsiktig mistet hun raskt såpass mye at det ble synlig for andre.

– Jeg fikk raskt kommentarer på at jeg hadde mer glød. De så det i ansiktet mitt, forteller Susana, som kjenner godt at hun har fått mindre midjemål og mye bedre humør og mer energi.

Samtidig innrømmer Susana at hun i lang tid har hatt et dårlig inntrykk av Roede, fordi hun husker godt hvor lite mat venninnene til mammaen hennes spiste, som gikk på Roede-kurs.

– Men sånn er det jo ikke lenger! Jeg er overrasket over hvor mye mat jeg kan spise!

Og hun spiser dessert hver dag.

Bli Roede-medlem du også!

– Jeg har det fra faren min at jeg skal spise en dessert etter en middag. Det gjør jeg nå også.

Digg frukt med vaniljekesam eller litt lettis – funker som ei kule!
Digg frukt med vaniljekesam eller litt lettis – funker som ei kule!

Jeg finner stadig inspirasjon til digge desserter på oppskriftssiden til Roede.

Ble sur på seg selv da hun kuttet ut måltid

Etter bare noen uker på kurs har Susana også blitt flinkere til å spise mange flere måltider om dagen.

– Her om dagen ble jeg rett og slett skikkelig sur på meg selv! Jeg kuttet ut mellommåltidene fordi jeg hadde det litt travelt, og ikke følte jeg meg sulten heller. Da jeg kom hjem fra jobb gikk jeg rett ut på tur uten å spise. Så da gikk det altfor lang tid mellom lunsj og middag, da, og jeg ble skikkelig sulten og skikkelig sur!

Susana har blitt veldig god venn med Roede-appen, og mener alle burde hatt en sånn app.

Les også: Det har vært overraskende lett!

Susana er fornøyd med å ha opplevd store endringer på flere områder, etter bare noen uker på Roede-kurs. Nå er det bare en ting som gjenstår.

– I snart to år har jeg prøvd å bli gravid med IVF-behandling. Men ingen av de fem innsett har festet seg. Det føles godt med nytt fokus, for behandlingene har opptatt mye av tankene og livet mitt. Det er lett å grave seg litt ned.

Powered by Labrador CMS