– Alt er mer lystbetont nå

Anne Kari Tingstadberget (61) fra Hamar hadde lenge innsett at hun måtte gjøre noe med helsen og vekten. Hun følte alt var et ork, knærne hennes gjorde vondt, hun hadde høyt blodtrykk og sist, men ikke minst, ble samvær med barnebarna tungt.

– Jeg slet med å holde følge med barnebarna mine. Og det gjorde ikke saken noe bedre at jeg spiste godteri syv dager i uka, forteller Anne Kari.

Hun hadde forsøkt å gå ned i vekt mange ganger selv, men mislyktes hver gang. Og ingen av slankekurene hun hadde prøvd før, hadde gitt noen resultat.

Da hun kom over en Roede-annonse julen 2019 om Roede-kurs som hadde oppstart i januar 2020 tenkte hun “det er nå eller aldri!”. Kurset var like ved henne, og det var enkelt å møte opp. I alle fall inntil Covid-19 var et faktum.

Anne Kari klarte ikke å holde tritt med barnebarna på sitt tyngste. I dag er livet helt anerledes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet

Tenkte hun ikke ville få det til

Anne Kari innrømmer at det ble litt utfordrende å holde fokuset da Covid-19 kom i mars 2020.

– Alt ble stengt! Da tenkte jeg at nå får jeg det ikke til nå heller, forteller hun.

Men det gikk fint takket være digitale møter.

– Etter hvert ble det jo møter på Teams, og vi kunne delta i møtene digitalt. I tillegg så inviterte kurslederen oss til å være med på gåmøter, med de hensyn som måtte tas. Dette synes jeg var et utrolig fint tilbud, forteller Anne Kari.

Hun retter en stor takk til sin Roede-veileder, Bente Anita Brustad, og sier at uten henne hadde hun ikke vært der hun er i dag.

Trening er også en viktig del av en livsstilsendringsprosess.

Men det er ikke bare Covid-19 som har vært en utfordring for Anne Kari. Hun opplevde ofte suget etter noe “godt” på kvelden. Det kom hvis hun glemte eller kuttet ut noen måltider. Men med mye trening og en god porsjon tålmodighet klarte hun å gå ned 21 kilo fra 106 kilo.

– Jeg har ikke problemer med knær lenger, og har ikke høyt blodtrykk. Alt er liksom mer lystbetont. Jeg koser meg med å være aktiv sammen med barnebarna.

Alt er mer lystbetont

Nå lever Anne Kari et mye lettere liv, og helsa er mye bedre.

Kan du beskrive med få ord hvordan du har fått til dette?

– Jeg har endret tankesettet mitt. Det er vel kanskje det som har vært den største endringen. Nå stopper jeg opp og tenker før jeg eventuelt plukker med meg en sjokolade på butikken. Har jeg behov for denne sjokoladen, spør jeg meg selv. Så sier jeg videre til meg selv: Du husker hvordan det var å veie 21 kilo mer?!

Hun roser kurslederen sin, og forteller at det er Bente Anita som har lært henne dette underveis.

Bli Roede-medlem du også!

– Jeg har også lært meg å tenke litt annerledes de gangene jeg egentlig ikke gidder å gå ut. Da sier jeg til meg selv: “Tenk så godt det er når jeg kommer hjem!”.

Hatt stor nytte av appen

Anne Kari forteller at hun har hatt store endringer i kostholdet sitt.

– Kvaliteten på maten jeg spiser er blitt mye bedre og mye mer variert – med en riktigere sammensetning av næringsstoffer. Jeg spiser også mer regelmessig. Jeg har hatt stor nytte av NEDiVEKT appen. Der får jeg synliggjort inntaket, forteller hun.

Aktivitetsnivået hennes har også endret seg.

– Nå er jo aktivitet lystbetont i motsetning til tidligere! Jeg bruker sykkel eller går i stedet for å bruke bilen til alt, forteller hun.

Og nå kan hun være aktiv sammen med barnebarna sine. Nå er hun med dem ut på all slags aktivitet. Det syns hun er veldig positivt, både for henne selv og for barna.

Anne Kari tenker at det å holde vekten er like krevende som å gå ned i vekt, og kjenner at det kan være fort gjort å falle tilbake til gamle vaner.

Full kontroll med Roede-appen!

– Jeg husker ikke sist jeg hadde en så aktiv sommerferie som i år, innrømmer hun.

Men Anne Kari innrømmer at hun er ikke i mål helt ennå.

– Nå må jeg fokusere på å følge den endringen som jeg har gått inn for, forteller hun.

Drømmer om samme aktivitetsnivå om 10 år

– Jeg håper selvfølgelig at jeg skal kunne ha samme aktivitetsnivå om 10 år. Jeg skal jo bli pensjonist etter hvert, og da vil jeg ha mulighet til å fortsette med aktivitetene jeg driver med nå. Og selvfølgelig vil jeg sørge for at matinntaket er like næringsrikt, forteller Anne Kari.

Hun legger til:
– Jeg må ta vare på denne muligheten! Jeg tenker at den kommer ikke tilbake hvis jeg ikke fortsetter nå.

Tenker du at nok er nok, ta kontakt med oss på roede.com – vi støtter deg på veien!

Powered by Labrador CMS