Digital oppfølging på Teams ble mitt vinnerlodd

– Som så mange andre jenter, har jeg svart belte i ulike slankemetoder gjennom et langt liv, forteller Tove Tvedt Skarstein, som har gått på kurs på Teams hos Roede-veileder Anita Botnevik.

Nå har Tove endelig lyktes, og deler her sin reise med Roede.

Les også: Ble gode venner på digital kurs

Ville snu en usunn hverdag

I min lange karriere som “slanker” har jeg selvfølgelig gått på mange Grete Roede-kurs, som det het før, med fysiske møter der man traff andre likesinnede. Her snakket vi, målte oss og veide oss. Jeg opplevde at det jeg fikk ut av disse møtene varierte litt. Når jeg tenker tilbake på den tiden, var det nok tidsklemma jeg var i som gjorde at jeg gikk opp igjen i vekt etter kurset. Jeg måtte alltid skynde meg for å nå ungene, jobb og så videre.

Under pandemien for to år siden, begynte jeg å gå morgenturer sammen med to venninner. Vi gikk alle hverdager uansett vær og vind, og det var starten på å bygge nye vaner og gode rutiner. Og da jeg først var kommet inn i de gode vanene tenkte jeg at nå er det på tide å gjøre noe med resten av kostholdet. Jeg ville prøve å snu det som var blitt min lite sunne hverdag

For den gang kunne jeg like gjerne kjøpe meg en salat og en kjempestor skillingsbolle til lunsj, og en sjokolade på farten.

Møteformen som passer best

Jeg startet på kurs i april 2021. Jeg kjente Anita fra andre sammenhenger, og visste at hun holdt Roede-kurs. Det mest geniale var at Roede nå hadde tatt et skritt inn i den digitale verdenen, slik som mange andre måtte gjøre under pandemien. Det ble mitt vinnerlodd.

Hver tirsdag har jeg møter med Anita på Teams, og uansett hvor jeg er eller hva jeg gjør klarer vi stort sett å gjennomføre møtene. Som oftest har vi 1 til 1 møter, men noen ganger er det flere deltakere. Denne møteformen passer meg veldig godt.

Som med alt så går det lettest til å begynne med. Kiloene raste av, og gjennom Roedes NEDiVEKT-app kunne jeg hele tiden følge med hvor landet lå når det gjaldt kalorier, karbohydrater, proteiner, fett og så videre. Og jeg la inn alle aktiviteter.

Ja, dette ble en konkurranse med meg og appen, og det ga resultater.

Mål om størrelse, ikke bare kilo

Anita har også fått meg til å teste ut treningsvideoene i appen og å lytte til Roedes podcast Ett Fett, som alltid er inspirerende.

I august i fjor gikk jeg over til et Hold vekten-kurs. Og da vet vi jo alle hvor lett det er at kroppen vil tilbake til sin opprinnelige vekt igjen. Jeg er så glad for at jeg bestemte meg for å fortsette med møtene! For det er egentlig her jobben begynner. For nå skal jeg holde meg her, og aller helst gå ned noen kilo til. 

Få oppfølging fra Roede nå!

Siden jeg er i detaljhandelen og driver med klær, har jeg satt målene mine i størrelse, og ikke bare kilo. Jeg vil gå fra å være oppe i størrelse 44/46 til å være nærmere størrelse 40.

Tove anbefaler Roedekassen til GodtLevert (illustrasjonsfoto).
Tove anbefaler Roedekassen til GodtLevert (illustrasjonsfoto).

Samtidig må jeg si at det viktigste for meg har vært de totale endringene i kosthold og livsstil. Nå er det gode Roede-kostholdet min nye hverdag. Det gamle kostholdet mitt frister ikke lenger. Når jeg er i butikken og handler, bugner handlevognen av frukt og grønnsaker og ellers det som inngår i sunne måltider.

Selvfølgelig har jeg mine svakheter, og for meg er det sjokoladen som er den store fristelsen. Dette kan jeg imidlertid leve med, så lenge jeg gjør de andre store kostholdsendringene som preger de fleste dagene i uken.

Les også: Tips til hvordan håndtere søtsug

Anbefaler GodtLevert

Å velge sunt har rett og slett blitt en vane både på hoteller, på restauranter og når handlekurven skal fylles. Ellers har jeg benyttet GodtLevert sin Roedekasse, som har mange gode middager. Jeg har lært mange gode og spennende retter. Denne kan virkelig anbefales.

Les også: Slipp middagsstresset med GodtLevert

Anita har vært en fantastisk støttespiller gjennom denne perioden. Hver tirsdag forer hun meg med ny informasjon, og hun heier meg frem og får meg til å nå nye mål.

I forbindelse med jobben min må jeg være en del eksponert i media, og da vekttapet ble veldig synlig kom det flotte kommentarer fra kunder og andre. De har alle heiet på meg på denne flotte reisen.

Helsen har også fått det bedre, og alle de ondtene jeg hadde i føttene er nå borte. Det er jo egentlig selvsagt, at når x-antall kilo blir borte så blir belastningen en helt annen. Humøret og selvbildet er også blitt mye bedre. Jeg er veldig glad for at jeg har gjort denne investeringen i livet, som vi tross alt bare lever denne ene gangen. Og ja man kan klare det alene, men for min del har støtten og kunnskapen jeg har mottatt underveis vært uvurderlig.

Nå har Anita og jeg inngått en avtale at jeg skal gå på Roede Kickstart i en periode, for å hjelpe meg ned igjen i vekt til der jeg var i september. Min datter skal gifte seg da, og kjolen må jo passe 🙂

Powered by Labrador CMS