– Endelig har jeg det godt med meg selv

Det sier Wenche Baklied (50) fra Mjøndalen. Hun har gått ned bortimot 30 kilo på Roede-kurs. Hun har klart å holde motivasjonen oppe – og har jobbet målbevisst hele veien, og har fått en stor helsegevinst av dette.

Det er ikke lenge siden hverdagen var en helt annen.

– For cirka et år siden tok jeg kontant med Roede-veileder Lene Hannevig, etter å ha gått og tenkt at jeg måtte gjøre noe med vekta for helsa sin skyld, forteller Wenche.

Hun beskriver at hun var lei av å ha prøvd diverse pulverkurer som endte med at hun gikk opp det doble av det hun hadde gått ned. Wenche trente samme sted som veilederen Lene, og tok kontakt med henne i desember i fjor. Dagen etter hun kom hjem fra ferie i januar, var hun i gang på kurs.

En av de viktigste tingene hun har oppnådd etter den store vektreduksjonen, beskriver hun slik: – Jeg kan være med barnebarnet mitt som nå er 6 år på fysiske aktiviteter, uten at det er et slit.

Trener mer enn før

I tillegg trener Wenche mye mer enn før, og har fått stor helsegevinst av dette, samt bedre selvfølelse.

– Knærne mine er så godt som smertefrie og alt fysisk aktivitet går lettere. Og da blir det jo mer gøy å trene! Og jeg har fått mye mer selvtillit, og har det godt med meg selv.

Og selv om Covid-19 dukket opp midt under Wenches reise med Roede, bestemte hun seg for at det ikke skulle ødelegge noe for henne.

– Coronaen som kom i mars skulle ikke det ødelegge for meg, selv om det ble en spesiell hverdag.

–  Det å møtes personlig eller å ha vært med på videomøter med Lene, samt bruk av appen har vært en stor hjelp hele veien.

Wenche klarte å holde motivasjonen oppe under hele livsstilsendringen ved å sørge for at hun deltok på kursmøtene jevnlig, og ved å registrere kost og trening.

Et av Roedes viktigste råd er faktisk at man spiser NOK når man ønsker å gå ned i vekt.

Les også: Trening med mening.

Ikke store endringer i kostholdet

Selv om Wenche beskriver at treningsrutinene hennes har endret seg mye siden hun startet på Roede-kurs, forteller hun at hun ikke har gjort så mange endringer i kostholdet sitt.

–  Det er ikke så mye forskjell på kvaliteten på maten jeg spiser nå framfor maten jeg spiste før, bortsett fra at jeg spiser grønnsaker til alle måltider nå, og jeg er mer bevisst på å spise fisk to til tre ganger i uka.

Om 10 år ser hun seg selv som en sprek dame på 60 år.

– Jeg har fått et fullverdig og sunt liv!

– Da er jeg en sprek 60-åring som spiser sunt, og har trening som en naturlig ting i hverdagen min.

Helsegevinstene Wenche har oppnådd på Roede-kurs har stor betydning for henne, og er noe hun vil ta med seg videre.

Intervju med Wenche og Lene

Endelig har Wenche det godt med seg selv – se hele intervjuet med henne og veileder Lene her!

En sunn livsstil handler om å bygge gode vaner. Roede-metoden gir deg store og små verktøy for å få det til.

Bli Roede-medlem nå!

Powered by Labrador CMS