Fikk blodtrykk og kolesterol normalisert etter Roede-kurs

Marthe Lang-Ree fra Øyer har hatt utfordringer med overvekt mer eller mindre hele sitt voksne liv. Blodtrykket var i grenseland for å være behandlingstrengende, og kolesterolet hennes var for høyt. Men det var først da hun ble kreftsyk at hun innså at hun måtte gjøre noe som sørget for en varig vektreduksjon.

– Jeg har prøvd utallige ganger å gå ned i vekt. Jeg bestemte meg for at denne gange skulle være den siste. Jeg visste også at med eventuelle livsstilsykdommer ville det være vanskeligere å takle kreft, sier Marthe.

Livsstilsendring er enklest

Marthe valgte Roede fordi hun hadde troen på at den enkleste måten å oppnå en livsstilsendring var ved å endre vaner og bli mer bevisst på hva man spiser.

– Dette mener jeg at Roede gjennomfører på en bra måte som passer meg bra. Endre vaner og tankesett som skal være livet ut, forteller hun.

Hennes viktigste mål gjennom denne reisen har vært å gå ned i vekt. Men denne gangen var imidlertid ikke det daglige fokuset vekten hennes, men fokus på planlegging og gjennomføring av et sunt kosthold og trening.

– Jeg har ikke veid meg utenom kurskveldene hos Roede. Ned i vekt og mer trening resulterer jo også i bedre form, bedre humør, mindre sliten i en travel hverdag, og sist, men ikke minst så har jeg troen på at det er lettere for meg å holde meg frisk.

Les også: 9 råd for å stresse ned høyt blodtrykk

Ingen spesielle utfordringer

Marthe har oppnådd et vekttap på hele 30 kilo, som hun har klart både på egenhånd og på Roede-kurs. Mens hun gikk på Roede-kurs, syns hun ikke at hun møtte på noen store utfordringer underveis.

Bli Roede-medlem du også!

– Denne gangen var jeg så bestemt på at dette skulle jeg klare. Det vil alltid være noen down-perioder, men da hadde jeg kurslederen min som backet meg. Jeg kan ikke få fullrost Roede-kursleder Anne Lynn. Det er gull verd å ha en veileder som heier deg fram.

– Det jeg kan gjøre noe med er å holde meg i form og spise sunt.

Nå er blodtrykket og kolesterolet helt normalisert, og er bedre enn det noen gang har vært. Marthe er i dag også kreftfri, men går fortsatt til kontroll i påvente av å bli erklært frisk.

– En skikkelig aha-oppelvelse

Marthe syns det har vært en aha-opplevelse å lære at hun selv kan forebygge risikoen for å få mange sykdommer, gjennom en bedre livsstil.

Hennes mål nå er å oppnå den vekten hun tror er den rette for henne.

– Så skal jeg være med videre på Hold-vekten kurs. Jeg ser virkelig fram til å gå i min konfirmasjonsbunad 17. mai neste år.

Les også saken i Dagbladet: Fikk kontroll på blodtrykket uten medisiner.

Powered by Labrador CMS