Gikk ned 20 kilo med hjelp av NEDiVEKT-appen

Før spiste jeg 3 for 30,- sjokoladeboller på Statoil til frokost, ler Knut Grothaug, nå spiser jeg grøt. 

De tre app-elementene

Det første elementet handler selvsagt om å få oversikt over hvor mange kalorier man spiser. En av de første gangene han brukte appen, trodde han at han hadde spist sunt hele dagen. Men etter å ha lagt inn alle måltider, oppdaget han at han lå 600 kalorier over det som var anbefalt for ham.

I tillegg har appen hjulpet Knut med å holde styr på vekten, og gitt ham tilgang til en rekke oppskrifter, som han syns det har vært nyttig å ha elektronisk tilgang til.

Knut roser også de ulike “scorene” man får i appen. Man får en kostholdsscore fra dag til dag, som gir en karakter fra 1-10 på dagens kosthold, også får man se hele uken i ett i en ukesoppsummering. Man får en tilbakemelding både på kaloriinntaket, sammensetningen av kostholdet når det gjelder inntak av viktige næringsstoffer som frukt, grønnsaker, kalsium og fiber. Og så blir man “straffet” hvis man inntar for lite av dette, og/eller inntar for mye salt, sukker og fett.

Før spiste Knut veldig lite frukt og grønnsaker. Nå har han lært seg at 150 gram grønnsaker ikke er spesielt mye – og han har fått 10 i kostholdsscore veldig mange ganger – og veldig få ganger har han hatt under 8. Poengsystemet har gitt Knut både motivasjon og resultater.

Trening i appen

I tillegg til å følge med på kostholdet sitt i appen, følger Knut også med på all aktivitet, som også registreres automatisk.

Selv om Knut har fått god hjelp av appen, er han likevel forsiktig med å kalle det for et vidundermiddel. For det kreves jo en del fra personen selv, og ikke bare appen. Men han legger ikke skjul på at appen er et godt hjelpemiddel, så lenge man ikke lurer seg selv. Det meste sitter inn i hodet, mener Knut.

Fellesskap og støtte

Hos oss vil du oppleve et felleskap, en støtte og en metode som virker. Du får oppfølging på e-post, SMS, videochat eller telefon. Du får Roede-appen, som gir deg daglig kostholdsscore, måltidstips og gode oppskrifter. Du får oppfølging fra en veileder som hjelper deg med kostholdet og ser hvor mye du er i aktivitet, og som på bakgrunn av dette vil coache deg til sunnere vaner.

Bli Roede-medlem nå!

Knut Grothaug begynte på Roede-kurs høsten 2019. Nå har han gått ned 20 kilo, og retter mye av takken til NEDiVEKT-appen. Gjennom appen har Knut lært seg å få rikelig med matvarekunnskap, og han har fått rikelig med motivasjon og inspirasjon. Han mener det er tre elementer i appen som gjør at han har lykkes.

Powered by Labrador CMS