Ikke vent for lenge med å gå ned i vekt

Det er Roede-veileder Nicole Fongen som oppfordrer til at man ikke venter for lenge med å ta tak dersom vekten går i feil retning.Da hun selv begynte på Roede-kurs i slutten av 2014 tenkte hun at hun ikke var “tjukk” nok.

– Hva ville andre tenke om meg? Mange hadde jo vært fornøyd med å ha vekten jeg hadde.

Men dette tankesettet varte ikke lenge. Nicole jobbet med å snu både tanker og følelser. Det viktigste er jo å trives i egen kropp, mener hun. Da stiger både selvfølelsen og selvtilliten. Nå tenker Nicole på en annen måte:

– Nå tenker jeg det er bra at jeg tok grep så tidlig, og ikke ventet til det ble skikkelig ille. Det er viktig ikke å vente for lenge, men heller ta tak når man kjenner at det går i feil retning, forteller kurslederen, som også kaller seg for selvtillitscoach.

For da er veien tilbake mye kortere.

Nicole Fongen har hjulpet flere hundre menn og kvinner til et lettere liv, og til en trivselsvekt de klarer å leve med over tid.
Nicole Fongen har hjulpet flere hundre menn og kvinner til et lettere liv, og til en trivselsvekt de klarer å leve med over tid.

– Mange tenker nok som meg

Nicole er overbevisst om at mange tenker akkurat som hun gjorde.

– Mange tenker sikkert at de legger på seg på grunn av overgangsalderen, og så tenker de at de ikke trenger å bruke penger på å gå på Roede-kurs, selv om de bare er litt overvektige. Og at man skal klare det selv. Eller de tenker at de ikke er overvektig nok, forteller Nicole.

Nicole er veldig takknemlig for at hun tok tak og meldte seg på kurs.

– Kiloene hadde kommet snikende på og jeg tenkte at det var på grunn av overgangsalderen, men det var jo rett og slett på grunn av “hverdagskake” og sjokolade og fordi jeg ikke hadde peiling på hvor mye mat og hva slags mat kroppen min egentlig trengte.

Nicole merket en stor forskjell etter bare to uker.

Les også: Fullt mulig å bli kvitt kiloene man legger på seg i overgangsalderen

Hvor hadde vekten vært i dag?

Etter bare to uker på kurs hadde Nicole gått ned i vekt, men det beste var at hun følte seg mye lettere og hadde mer overskudd.

– Og sånn har jeg hatt det siden. Jeg har bare gått ned cirka 5 kilo, men jeg har holdt vekten og de nye kostholdsvanene mine siden. Jeg lurer på hva vekten min hadde vært i dag om jeg ikke hadde begynt på Roede-kurs.

For om hun hadde fortsatt å spise litt for mye hver dag, og fortsatt med å bevege seg for lite, hadde nok vekten vært en annen i dag.

– Da hadde jeg havnet i samme felle som mange som venter og venter, og tenker at de skal klare seg selv. Nye medlemmer sier ofte til meg: Jeg vet jo hva jeg skal gjøre – at jeg må bruke penger på dette er jo håpløst. Da spør jeg: Har du eller har du hatt PT? Ja, er ofte svaret. Jeg svarer: Du vet jo hva du skal gjøre, men likevel bruker du en sånn tjeneste og synes at det er helt ok. Kall meg for din «PT i livsstilsendring» og vær stolt over at du er her nå og tar grep, sier Nicole.

Hun mener en veldig god oppskrift for økt trivsel, en lettere og friskere hverdag, bedre selvfølelse og økt kunnskap om et sunt kosthold, er å gå på Roede-kurs.

Nicole har siden 2015 hjulpet flere hundre menn og kvinner til et lettere liv, og til en trivselsvekt de klarer å leve med over tid.

Powered by Labrador CMS