Jeg droppet slankeoperasjon…

…til fordel for livsstilsendring. Fordi jeg var redd for alvorlige bivirkninger.

Hei! Jeg heter Ellen Hoel, er 57 år gammel, og kommer fra Oslo. Jeg har vært en jo-jo slanker siden jeg var 15 år, inntil jeg klarte å gå ned hele 40 kilo – og bil der! Dette gjorde jeg ved å følge Roede-metoden. Denne reisen vil jeg fortelle litt om her.

Jeg hadde vært overvektig siden ungdomsårene, og hadde prøvd en rekke ulike slankemetoder – i tillegg til Roede, men ikke noe fungerte. Det vil si: Det fungerte så lenge jeg holdt på, men med en gang jeg sluttet gikk jeg opp alle kiloene igjen, og vel så det. Jeg har sikkert gått opp og ned 400 kilo i mitt liv. Erfaringen min var at jeg hadde lett for å hoppe av i perioder hvor det gikk litt trått. Jeg orket ikke å stå i endringssmerten til jeg var helt i mål med vekten. Da jeg veide 113 kilo ble jeg oppriktig redd for helsen min, og som siste utvei vurderte jeg altså slankeoperasjon.

Den store skjelven kom imidlertid da jeg skulle avtale tidspunkt for operasjonen.

– Skulle jeg virkelig legge meg under kniven i et siste desperat forsøk på å oppnå en slank kropp? Svaret ble nei!

Jeg feiget ut, turte ikke å gjøre det av frykt for alvorlige bivirkninger. Også visste jeg at jeg måtte gjøre jobben selv, enten jeg valgte den ene eller den andre metoden for å gå ned i vekt. En livsstilsendring måtte til uansett!

Jeg var tjukk, men jeg var ikke syk. Så jeg tenkte: Hva gjør jeg nå? Det eneste som hadde fungert i min slankehistorie var Roede-kurs. Skulle jeg gi det en siste sjanse?

Her kan du lese om andre som har lykkes i sin prosess på Roede-kurs

Ellen jobber nå som kursleder og hjelper andre med å endre livsstil.
Ellen jobber nå som kursleder og hjelper andre med å endre livsstil.

Sluttet å slanke meg

Med mine 113 kilo og BMI på 42 stilte jeg opp på Roede-kurs med personlig oppfølging hos Roede-veileder Maiken Ostermann. Jeg gikk ned mange kilo, og du kan tro jeg er fornøyd med valget jeg tok i dag!

Det var da jeg sluttet å slanke meg og begynte å tenke på det hele som en livsstilsendring, at brikkene falt på plass. Jeg hadde slanket meg tjukk! Jeg måtte lære meg å spise sunt og riktig igjen, lære meg å spise nok mat og riktig mat, og ha bare én lørdag i uken.

Jeg måtte slå opp med Freia. Jeg kunne bare spise godteri på lørdager, som var hardt og brutalt for en som daglig inntok store mengder sjokolade.

Det aller viktigste jeg har lært er at det handler om mengde. Man kan tro man spiser sunt og riktig, men det hjelper ikke hvis man i tillegg spiser altfor mye. Det tar tid å legge på seg, og det tar tid å gå de ned igjen.

Dette var en viktig selverkjennelse, og jeg måtte ansvarliggjøre meg selv for å lykkes.

Roede har lansert podcast. Lytt her!

Hjalp å ha noe konkret

Det føltes fantastisk endelig å lykkes, og jeg kjente både på en mestringsopplevelse og en god selvfølelse.

På Roede-kurs satte jeg meg et hel konkrete mål: Jeg skulle ned 40 kilo på 15 måneder. Det hjalp veldig å ha en konkret kostplan, et konkret mål og personlig oppfølging hele veien. Parallelt jobbet jeg mye mentalt for å finne ut hvorfor jeg trøstespiste og overspiste. Dette mener det var helt avgjørende for at jeg i dag har en stabil vekt. Jeg fikk gode verktøy til dette på kurs.

Bli Roede medlem nå!

Det er viktig å legge opp til noe man trives med, og spise den maten man liker bare i riktig mengde. Det var her jeg fikk min store a-ha opplevelse. Jeg kunne spise det jeg spiste før, men bare passe på porsjonene.

I dag er jeg heldig som har mulighet til å hjelpe andre med sin livsstilsendring, med å være heltids veileder i Roede. Det er fantastisk å kunne bidra med min erfaring i møte med andre. Jeg har virkelig verdens beste jobb!

Ønsker du å gå ned noen kilo? Ikke nøl med å kontakte meg! Jeg er her, klar til å hjelpe og heie deg i mål😊 Du finner  en oversikt over kursene mine her.

Les hele Ellens historie på vg.no – Det finnes alternativer til fedmeoperasjon, også for de mest overvektige

Powered by Labrador CMS