Jeg har forandret meg og hadde aldri klart det uten Roede

– Hadde jeg visst at det var så enkelt å gå ned, hadde jeg gjort det for lenge siden, sier Morten Dahl. Men jeg hadde ikke greid det uten NEDiVEKT-appen og det å gå på kurs med en kollega.

– Jeg og en kollega meldte oss på Roede-kurs fordi vi ikke hadde lyst til å være tjukkaser lenger, humrer Morten. Ikke det at jeg var sånn kjempefeit, men jeg hadde lenge hatt behov for å gå ned 10 kilo. Jeg hadde kanskje ikke sånn trua på det, men nå har jeg i hvert fall gått ned 7 kilo.

Ikke veldig standhaftig

– En av grunnene til at jeg meldte meg på, sier Morten, er at jeg ikke er veldig standhaftig når det gjelder meg selv. Det er nesten for galt, for jeg er en mester til å holde avtaler med kunder, men hvis jeg sier til kona at nå skal jeg ikke spise godteri, så spiser jeg likevel. Jeg må ha litt press, og det er vel en av grunnene for at jeg falt for Roede. Jeg har ikke lyst til å komme på kurs på tirsdager og ha gått opp i vekt.

Veddemål

– Uten å bruke den appen og legge inn hva jeg putter i kjeften, hadde jeg ikke klart det, sier Morten. Da hadde jeg prøvd å lure meg selv og sagt at jeg starter i morgen.

– Jeg og kollegaen min har laget et veddemål om at den som har gått ned minst, vippser 100 kroner til den andre, forteller Morten. Det er morsomt med litt konkurranse rundt det. Hvis jeg ikke gikk sammen med ham, hadde jeg helt sikkert gått på en smell, for det finnes jo tusen unnskyldninger for ikke å møte opp.

Genial app

Alle som får oppfølging i Roede, får en app hvor de legger inn alt de spiser. Dette er enkelt lagt opp. Man kan for eksempel skanne strekkodene på matvarer.

– Morten manglet fokus og struktur i hverdagen, Roede-metoden ble redningen.

Høyt blodtrykk

– I jobbsammenheng er jeg helt perfekt, men jeg er dårlig til å holde avtaler med meg selv. Jeg hadde ikke klart å gå ned 7 kilo uten å være der hver tirsdag og å bruke den appen. Hadde jeg visst at det var så lett, så hadde jeg gjort det før. NEDiVEKT-appen gjør det utrolig enkelt å holde oversikt og den bruker jeg hver dag.

Vi har også forandret oss

Dagens Roede-metode handler om å bygge gode vaner som varer. Oppfølgingen er basert på den nyeste forskningen om helse, ernæring og over 50 års erfaring med hva som skal til for å få til varige endringer i forhold til vekt og sunne levevaner.

Bli Roede-medlem du også!

– Jeg har hatt litt høyt blodtrykk, og jeg har vært plaget med veldig mye vondt i hodet. Nå har jeg ikke målt trykket på nytt, men etter at jeg begynte på Roede, har jeg ikke hatt vondt i hodet en eneste dag. Det kan være tilfeldig, men jeg innbiller meg at det kommer av at jeg har begynt å spise mye sunnere.

Ett skritt av gangen

– Nei, jeg liker ikke å trene, sier Morten. Jeg har gått litt tur, men det er ikke mye. Det får bli det neste, at jeg begynner å bevege meg litt mer. Jeg må ta ett skritt av gangen. Jeg kan jo ikke bli sånn supersunn. Men jeg må si at det gir mersmak at da jeg kjøpte meg ny jakke nylig så gikk jeg for Large i stedet for Xtra Large.

Ingen forskjell

–  Jo, jeg har forandret meg, sier Morten, men det er sånne usynlige grep som jeg tviler på at folk rundt meg legger merke til. Det jeg har lært på kurs er å ta de riktige valgene. I stedet for å spise pålegg som har dobbelt så mange kalorier, har jeg prøvd å finne andre pålegg som har færre kalorier. Det er bare enkle grep. Det er egentlig så banalt, men du må få hjelp, noen må fortelle deg hvordan du skal gjøre det. Og så vet jeg med meg selv at jeg hadde ikke klart ett gram av det hvis ikke jeg hadde gått på Roede.

Powered by Labrador CMS