Kjente at nok var nok

Vekthistorien til Inger Marie Amundsen (35) begynte i barneårene. Hun var større enn de andre, og følte ikke at hun passet inn.– Jeg ble mobbet en del, som resulterte i at jeg begynte å spise på følelser, eller trøstespise. Jeg hadde det vanskelig på ungdomsskolen og på videregående, forteller Inger Marie.

Da hun flyttet hjemmefra, fortsatte hun å spise i skjul. På tre år gikk hun opp 30 kilo.

– En dag stod jeg der på vekten som viste 116 kilo. Da tenkte jeg at nok er nok, forteller Inger Marie, som bare var i starten av 20-årene.

Hun innrømmer at hun hadde det vanskelig og at ting var tøft og kjipt. Hun studerte til å bli barnevernspedagog og skulle samtidig ta tak i sin egen vekt.

Men hun hadde også en drøm. Hun ville bli mamma.

Inger Marie forteller sin historie på YouTube. Se her!

Gikk raskt ned i vekt

Inger Marie begynte på kurs som 22-åring. Hun innrømmer at det var krevende, og hun visste det ville ta tid, men sammen med sin Roede-kursleder bestemte de seg for å klare det sammen.

– Og så fikk jeg veldig god støtte fra mannen min, forteller Inger Marie, som raskt oppnådde resultater, og gikk ned 15 kilo på to måneder.

Hun opplevde at mange ting ble lettere, alt fra å knyte sko til å gå tur. Hun ble også en gladere utgave av seg selv, og hun fikk selvtillit.

– Det motiverte meg til å fortsette reisen. Og etter jeg hadde gått ned 15 kilo ble jeg gravid, forteller Inger Marie.

Inger Marie var lykkelig over å ha blitt gravid, men hun opplevde også at det stresset henne litt.

Reisen fra 116 kilo til normalvektig har vært så viktig for Inger Marie at hun selv har valgt å bli kursleder.
Reisen fra 116 kilo til normalvektig har vært så viktig for Inger Marie at hun selv har valgt å bli kursleder.

– Jeg var redd for at jeg ikke skulle klare å fortsette den gode jobben.

Kjempefint liv i dag

Inger Marie fortsatte på kurs som gravid, og gikk ned noen kilo til, før hun måtte legge på seg noen kilo igjen som følge av svangerskapet.

– Etter fødselen begynte jeg raskt på kurs igjen. Jeg gikk på kurs i totalt 1,5 år, og da klarte jeg å gå ned de resterende kiloene, 50 kilo totalt. Den tiden var en berg-o-dalbane av følelser, med mye tårer, frustrasjon og glede – og mange heiarop, innrømmer Inger Marie, som sitter igjen og føler at Roede-kurs har vært den beste investeringen i hele hennes liv, og er takknemlig for det håpet det har gitt henne.

I dag er det ti år siden hun var ferdig med sin reise på Roede-kurs, og hun har i tiden etter det fått to barn til. Vekten har gått litt opp og ned, men hun har aldri vært i nærheten av å være tilbake der hun var.

Reisen hennes har hatt så stor betydning for henne at hun har valgt å bli Roede-kursleder selv.

– Det gir en stor glede og motivasjon å hjelpe andre. Det er verdifullt, sier Inger Marie.

– I dag har jeg et kjempefint liv sammenliknet med det jeg hadde i 2011. Jeg har fått et personlig motto “Jeg klarer det jeg bestemmer meg for å klare!”. Det inspirer meg til å fortsette å gjøre en god jobb hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS