Lyktes på Roede-kurs selv om han fortsatte å leve som før

Lars Christian Gunzler (60) fra Nesøya i Asker har vært opptatt av mat hele livet sitt. Han er glad i mat, i å lage mat og han jobber med mat.

I mars i år måtte han ta grep. Da viste vekten over 120 kilo, og det begynte å gå på helsa løs.

– Jeg har blitt nyretransplantert to ganger, også har jeg i tillegg lagt på meg over tid. Jeg innså vektøkningen for en stund tilbake, men nå var det gått så langt at jeg fikk problemer i hverdagen. Jeg hadde søvnapné, jeg følte meg lite opplagt på dagtid og jeg var i dårlig form. Så skal man jo ikke drasse rundt på for mye når man er nyretransplantert, forteller Lars Christian.

Han meldte seg på Roede-kurs. Lars Christian har gått på Roede-kurs før, men denne gangen var det en venninne som anbefalte han et spesifikt kurs, et eget Roede-mannekurs, hos veileder Maria Ellingsen.

– Maria var helt fantastisk. Hun gjorde hele forskjellen, forteller Lars Christian, og legger til at selv om man tror man klarer å gjøre alle endringene selv, så gjør de færreste det. Man må ha hjelp!

KURSLEDER: Maria F. Ellingsen er Roede-veileder, og jobber i tillegg som coach og mentaltrener. Hun er opptatt av å legge vekt på også den mentale siden ved en vektnedgang.

Ingen utfordringer

På spørsmålet om han møtte på noen utfordringer underveis i endringsprosessen, svarer Lars Christian “nei!”.

Han bestemte seg tidlig for å ta med seg “godene” fra det gamle livet. Han liker å leve, og han liker å spise godt mat og være mett. Dette ville han ta med seg, i tillegg til å kunne kose seg med litt take-away iblant.

– Det var fullt mulig å gjøre dette, samtidig som jeg gjorde noen små grep. Og derfor har jeg ikke hatt så mange utfordringer.

Og selv med bare noen små grep, har det gitt store utslag på helsa til Lars Christian.

– Jeg sleit lenge med søvnapné. Det har jeg ikke lenger. Det forsvant etter 10 kilo. Prøvene jeg må ta på Rikshospitalet hver tredje måned, er mye bedre. Jeg har gått ned over 20 kilo, og alt er mye lettere. Nå kan jeg gå i trapper og jeg kan sykle, og alt er enklere, forteller Lars Christian.

ROEDE-KURS FOR MENN har blitt en populær kurstype. Mann deg opp til å ta tak i din livsstil og få en bedre helse med mer energi, overskudd og en velfungerende kropp!

Han trekker fram det å ha gått på mannekurs, som noe ekstra betydningsfullt.

Vi vil ikke fortelle av vi slanker oss!

– Menn vil jo helst ikke fortelle verden av vi slanker oss. Så det å møtes et felles sted og kunne snakke om dette, har vært fantastisk, veldig fantastisk! Å dele ting med menn som er i samme situasjon har vært viktig. Jeg gleder meg til onsdagene, forteller Lars Christian.

Få oppfølging fra Roede nå!

Selv om Lars Christian har vært opptatt av å spise det samme som han gjorde, har han blitt mye mer bevisst, og finner gode alternativer – blant annet for å få i seg mindre sukker. Og så spiser han mindre mat. Og planen er å fortsette å leve slik.

Lars Christian Gunzler før sitt møte med Roede. Lars Christian Gunzler – med nye vaner som varer.

Hvor tenker du at du er om 10 år?

– Dette var jo egentlig utgangspunktet for alt sammen. Skulle jeg få 20-25 gode år til, så måtte jeg gjøre en endring, forteller Lars Christian.

Han ser fram til en mer aktiv fremtid, og så skal han fortsette med de spisevanene han har etablert på kurs. Og så skal han fortsette å gjøre som han gjør, og det er å sørge for å få god oppfølging av Maria.

– Det har alt å si, avslutter han.

Bilde fv: Line K. Johnson, Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold, Kari H. Bugge og Karoline Steenbuch Lied, Roede AS.

Les også VG pluss (+) sak: Lars (60) vil ned i vekt – livsnyterens metode.

Helsefordeler etter få kilo

Line Kristin Johnson er klinisk ernæringsfysiolog og forsker ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold. Hun mener at Lars Christian Guntzlers ønske om vektnedgang absolutt er forenlig med å nyte livet underveis.

Ønsker du å ta tak i ditt liv?

Visste du at du kan gå ned i vekt uten å spise mindre, men heller spise mer.  At du verken må kutte ut pizza, pasta eller taco? Hos Roede får du din egen personlige veileder, som hjelper deg å finne frem til små forandringer som gjør en stor forskjell. Ikke bare for vekten, men også for humøret og viljestyrken.

Les mer på roede.com

Powered by Labrador CMS