Mistet 49 kilo! Nå hjelper han andre!

– Jeg har selv stått midt i en livstilendring og kan sette meg inn i andres situasjon og forstå andres utfordringer. Med en god plan og oppfølging kan man nå sine mål for en bedre helse, og sammen skal vi få det til! Det forteller Per-Stian Kristoffersen (38) fra Porsgrunn, som selv har oppnådd store resultater .

Og dette har Per-Stian, som er utdannet kokk, fått til ved å spise mye god og samtidig sunn mat.

– Jeg brenner for matglede i hverdagen! Du kan spise mye god mat og samtidig spise sunt.

Men livet og hverdagen har ikke alltid vært så lett som nå.

Tok 10 år å komme seg dit han er i dag

–  Jeg har alltid vært kraftig, men det var først i midten av 20-årene at jeg måtte ta noen grep. Likevel tok det vel 10 år før jeg kom dit jeg er i dag, innrømmer han

Per-Stian har ikke gått på Roede-kurs, men han har gått på kurs hos Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Tønsberg, etter anbefaling av bedriftslegen han hadde den gangen.

– Det var denne kunnskapen jeg brukte for å endre livsstil, som forteller hvor hvilken betydning det har vært for han å gå ned i vekt.

– Jeg er heldig og har alltid hatt god helse, men etter at jeg gikk ned mye i vekt er det klart at hverdagen er mye enklere. Jeg har mer overskudd og energi samt at jeg føler meg mer vel. Bare det å kunne gå i «vanlige» klesbutikker uten å grue seg for mye, har enormt å si! Mentalt er det også mye bedre, og jeg føler meg ikke lenger så mislykket, forteller Per-Stian.

Han har også blitt kvitt sin alvorlige søvnapné. Nå er snorkingen borte. Kvaliteten på maten han spiser har også forandret seg.

Les også: Vi blir tjukkere av større serveringsfat.

Lært seg porsjonsstørrelser

– Som kokk har jeg alltid vært opptatt av kvaliteten på maten. Men jeg spiser nok mer grønnsaker nå en tidligere, samt har større fokus på å få i meg fullkornsprodukter.

Per-Stian har også lært seg mer om hva som er en god porsjonsstørrelse.

– I oppveksten var vi en stor familie, og spesielt ble helgemiddagene ett kappløp om å spise fort for å kunne få mer. På den måten har jeg nok tatt med meg dårlige matvaner inn i ungdomstiden og voksenlivet.

Få oppfølging fra Roede nå!

Han har hatt nytte av å bruke Roede-oppskrifter for å få definert hva en porsjon er.

TRENINGSGLEDE: Nå har jeg mer overskudd til aktivitet og trening.

– Jeg tror generelt at jeg har fått ett sunnere forhold til mat og mengde.

– Jeg fant fort ut at Roede står for det samme som meg. Metoden som gjelder er å bruke «vanlig mat» og aktivitet, og gjøre små endringer som varer.

På sin reise mot en sunnere livsstil har han også funnet tilbake til gleden over å være i fysisk aktivitet.

– Jeg mener selv jeg har en formel for hvordan jeg skal klare meg i fremtiden. Det er å ha kontroll på mat og trening, men at jeg kan unne meg noe mer en gang iblant.

– Jeg har funnet tilbake til treningsgleden. Jeg trener nå 5 til 7 dager i uken og har mål om å delta i forskjellige konkurranser. Jeg er også mer ute i naturen på tur.

49 KILO: Da Per-Stian begyne å trene, raste kiloene av. FOTO: Faksimile fra Varden 11.02.22.

Nå blir Per-Stian Roede-veileder

Da Per-Stian kom over en reklame på Roede sin Facebook-side om at de trengte kursledere i Tønsberg-området, gikk han inn og leste mer om Roede.

Nå holder han kurs i Porsgrunn og Stathelle. Og selv er han trygg på at han har knekket koden for en sunn livsstil.

Etter alltid å ha vært opptatt av mat har jeg nå også fattet interesse for ernæring. Hadde jeg vært ung i dag hadde jeg valgt en karriere innen idrettsernæring. Jeg ønsker derfor å lære mer, samt at jeg ønsker å hjelpe andre. Ved å hjelpe andre hjelper jeg også meg selv med å holde på de vanene jeg har fått. Følg han gjerne på Facebook – Roede-kursleder Per-Stian Kristoffersen.

Les også hans fantastiske historie fra Varden her (NB: + sak)

Powered by Labrador CMS