Nå er NEDiVEKT-appen hennes beste venn!

Første gang Kirsti Bergmann på 52 år satte seg et vektmål, sa hun at hun ville være fornøyd om hun gikk ned 10 kilo. Etter å hå gått på Roede-kurs ukentlig i to år, har det totale vekttapet endt på 40 kilo. Og hun har klart å holde denne vekten. Her deler Kirsti litt av sin Roede-reise.

– Jeg har snakket en del med min Roede-veileder Mette-Marit Fånes om det første målet mitt, og det var rett og slett bare en måte å beskytte meg selv på. Jeg har prøvd så mange ganger å gå ned i vekt, men jeg har aldri klart særlig mye mer enn 10 kilo, for så å gå dem opp igjen, forteller hun.

Likevel skulle hun gi det et forsøk til på Roede-kurs.

– Jeg hadde lenge vært en passiv tilskuer til at mannen min gikk lange turer. Jeg var rett og slett ikke i form, og jeg var for tung til å orke å slå følge med han.

Dette skulle hun nå gjøre noe med!

Det var da hun forsto nødvendigheten av oppfølging

Kirsti har erfaring med Roede fra før, men dette er først denne gangen hun virkelig har lykkes. Hun tror det er kombinasjonen av NEDiVEKT-appen og det å gå fysisk på kurs og møte andre i tilsvarende situasjon, som har vært avgjørende.

– Jeg var veldig negativ til appen i begynnelsen. Jeg er ikke så teknisk av meg og liker ikke sånt, men jeg bestemte meg for å gi den en sjans. Nå er appen blitt min bestevenn! Det å gå på kurs har også vært viktig for meg. Den småpratingen man har med de andre på kurs opplever jeg som veldig betydningsfull, og det gir mye motivasjon, forteller Kirsti.

Kirsti har brukt Roede-appen flittig under sin livsstilsendring, og blir motivert av tilbakemeldingene hun får.
Kirsti har brukt Roede-appen flittig under sin livsstilsendring, og blir motivert av tilbakemeldingene hun får.

Det var da Kirsti forsto nødvendigheten av oppfølging at hun klarte å holde kiloene unna for alltid. I litt over 1 ½ år har hun møtt kursleder Mette-Marit en gang i måneden. Vekten er nå stabil, og Kirsti har klart å forankre nye vaner. Hun takker appen for det.

Klarer å opprettholde endringen

De største endringene Kirsti har gjort for å gå ned i vekt, er gjennom kostholdet.

– Jeg har en jobb der jeg går og står hele dagen, så jeg har ikke vært noe mer fysisk aktiv enn det bortsett fra turer i helgene. Den største endringen er i kostholdet. Appen har vært – og er fortsatt et veldig nyttig verktøy for meg og gjør at jeg klarer å bevare endringen gjennom å gi meg smilesjef.

Få oppfølging fra Roede nå!

Selv om Kirsti har klart å gå ned hele 40 kilo legger hun ikke skjul på at det har vært noen utfordringer underveis.

– Man møter jo på utfordringer hele tiden, og da handler det bare om å snu tankene i hodet og minne seg selv på at dette er et prosjekt som skal vare, forteller Kirsti, som flere ganger opplevde å måtte justere seg underveis.

– Jeg skjønner at om jeg inviterer de gamle vanene inn i livet mitt igjen, kan slaget være tapt, forteller Kirsti.

Hadde det ikke travelt

En fordel hos Kirsti som veileder Mette-Marit Fånes trekker fram, er at livsstilsendringsprosessen fikk ta den tiden den måtte ta. Kirsti hadde det ikke travel. Hun skulle ikke rekke noe.

Og hun skal fortsette på kurs, selv om hun og mannen nå går lange turer sammen, og hun stadig vekk oppdager at hun mestrer større fysiske utfordringer.

– Vekten er stabil, og jeg har lagt en plan for tiden frem til jul og i selve julehøytiden. Jeg synes livet er fint, og jeg trives utmerket i min nye kropp, forteller Kirsti.

Kirsti vil fortsette med månedlige avtaler med Mette-Marit, og det vil hun gjøre så lenge hun føler hun trenger det.

– Målet er å være en sprek 60-åring og gå pensjonisttilværelsen godt i møte, avslutter hun.

Meld deg på kurs her!

Powered by Labrador CMS