Klar, ferdig, grilltur!

Det er høysesong for grilling og her kommer noen gode oppskrifter som er verdt å prøve denne sommeren.

Det flotte med grillmat er at den kan både tilberedes og spises nesten over alt: På stranden, i parken eller i hagen. Ha en ferdigpakket grillkurv med en liten bærbar grill med kull eller gass, fyrstikker, papptallerkener og bestikk liggende klar, så kan du raskt løpe ut i sommeren og grille!

Grillspyd med pepperkrydret svin, bulgur og pico de gallo

SULTEN PÅ GRILLMAT? Oppskriftene finner du her!

Pico de gallo er en av Mexicos mest kjente sauser, og består gjerne av tomat, løk og grønn chili. Perfekt tilbehør til svinespyd og bulgur!

Dette trenger du til 4 porsjoner:

Slik gjør du

Tips! Legg grillspydene i vann i 10 minutter, så de ikke begynner å brenne. Grill kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Tilsett litt finrevet limeskall inn i bulguren, for et syrlig sting.

 1. Varm opp grillen (se tips).
 2. Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett grønnsakbuljongen i kokevannet.
 3. Skjær hvert av kjøttstykkene i terninger. Skrell og kutt halve rødløken og hele paprikaen i grove terninger. Tre kjøttet, rødløken og paprikaen på grillspydene.
 4. Bland sammen kryddermiksen og halve pakken med salsa verde. Pensle grillspydene med krydderoljen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek grillspydene i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 6 minutter, til det er gjennomstekt. Krydre med litt salt.
 5. Del chilien i to og fjern frøene. Finhakk chilien og resten av rødløken. Kutt tomatene i terninger. Bland sammen grønnsakene og resten av salsa verden i en skål. Smak til med saft fra limen, litt salt og pepper.
SCAMPI OG SVINEFILET: En utrolig god kombinasjon!

Svinefilet og scampi på spyd

Grillspyd er en spennende variant av grillmaten. Varier gjerne med ulike typer kjøtt og masse grønnsaker.

Dette trenger du til 4 porsjoner

Tips! Server gjerne grillspydene med kokt ris eller quinoa, salat og chilisaus. Tre gjerne grønnsaker som squash og sopp på spydene også, mellom kjøttet og sqampien.

Slik gjør du

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: En enkel og sommerlig grillrett med deilig salat.
 1. Skjær kjøttet i tynne skiver, ca. 3 cm brede.
 2. Tre skivene av svinekjøtt på spyd, vekselvis med scampi. Grill spydene ca. 5 minutter på hver side.
 3. Bland ingrediensene til marinaden og pensle på grillspydene.
 4. Strø over pinjekjerner til slutt.

Kylling med avokado- og mangosalat

Grillet kylling er vel noe av det enkleste en kan ha på grillen. Med en frisk og hot mango og avokadosalat med chili er dette en enkel og frisk grillmat.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

Prøv også vår digge mangosalsa som også passer veldig godt sammen med grillet kjøtt og fisk!

Slik gjør du

 1. Pensle kyllingfiletene med olje, og strø på salt og pepper. Grill kyllingfiletene i ca 5 minutter på hver side til de er gjennomstekte.
 2. Skjær mango og avokado i skiver og legg dem på et serveringsfat.
 3. Press saften av lime og bland inn sukker og koriander.
 4. Hell dressingen over mango- og avokadoskiv

Pestobakt laks med poteter, pannestekt spisskål og sitron

Hva er dine beste tips til enkel og sunn grillmat? Kommenter gjerne nedenfor!

Laksen blir uimotståelig når den bakes i en deilig tomatpesto. Med stekt, mør spisskål og kokte grønnsaker er middagen komplett.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

Slik gjør du

 1. Varm opp stekeovnen til 200 °C varmluft.
 2. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
 3. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Kutt tomatene i terninger, og bland dem sammen med tomatpestoen i en skål. Fordel tomatblandigen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 4. Skyll og tørk spisskålen. Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet, nesten helt igjennom, men slik at den fortsatt henger sammen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side, til den gyllen og mør. Krydre med litt salt og pepper.
 5. Del sitronen i båter, og server båtene til retten.

Flere sunne og gode retter til grillen finner du på Roede-kjøkkenet.

Håper det smaker!

Powered by Labrador CMS