17. mai med matglede på høyt nivå

Endelig får vi lov til å feire 17. mai på ordentlig! Det har vi gledet oss til, og det fortjener vi virkelig. En 17. mai der vi opplever matglede, kos og hygge, sammen med andre – og kanskje til og med mange andre!

En viktig ting å huske på denne dagen er at om du skulle være midt oppi en livsstilsendring, vil en utskeielse på en dag som dette ikke ha noe betydning for verken vektnedgang eller livsstilsendring på lengre sikt.

Det står og faller jo ikke på en dag! Det er totaliteten som har noe å si.

Kos deg og nyt en frisk og deilig dessert på 17. mai med masse fargerik frukt.

Les også: Sunne og smakfulle festkaker til 17. mai.

Vår erfaring i Roede er at mange dessverre ikke tenker slik. Mange tenker at etter en utskeielse (eller to), så er løpet kjørt, og det er ingen vei tilbake.

Eller beskrevet på en annen måte:

Denne tankegangen er det samme som at jeg punkterer dekket på E6, går ut av bilen og stikker hull i de tre andre hjulene med en kniv. Man kan jo bare skifte det ene punkterte dekket og kjøre videre som før.

Så det går an å våkne 18. mai, ta fram de gode vanene igjen, og “skaden” blir straks reparert.

Det går selvsagt også an å våkne 18. mai og tenke at du koste deg litt, men at du også spiste deg god og mett på mye sunn mat. For det er fullt mulig på en dag som dette!

Her er våre enkle råd på 17. mai

Forsyn deg rikelig med alle salatene som serveres, det pleier å være mange av disse!

Fyll mesteparten av tallerkenen med kylling, eggerøre, røkelaks, sild og litt spekemat. Pølser, fete potetsalater og pateer hører hjemme på et lite hjørne av tallerkenen din.

Kakebordet er vel den største fellen. Men hvis du har spist deg nokså mett på salater og kylling/fisk, er det ikke plass til så mye kake. Om du likevel har litt plass, fyll desserttallerkenen med masse frukt og bær – og forsyn deg med det kakestykket du har aller mest lyst på, i passelig mengde, og nyt! Da er du klar for programmet resten av dagen.

Alkohol kan også være en stor felle denne dagen. Bestem deg gjerne på forhånd for hvor mange enheter du skal nyte gjennom dagen, hold deg til denne planen, og sørg for å drikke rikelig med vann imellom. Husk at med alkohol, så spiller det liten rolle hvor mange kalorier hver enhet inneholder, det handler om hvor ofte du drikker, hvor mye du drikker – og hvilke konsekvenser alkoholforbruket har. Drikker du en passelig mengde av det du har lyst på, har du mest sannsynlig overskudd og motivasjon til å fortsette med de gode rutinene igjen dagen derpå.

Gå, gå og gå! På denne dagen er det stor sannsynlighet for at du kan få unnagjort langt mer hverdagsaktivitet enn på en vanlig hverdag. Ta med gode sko, og gå de stedene du skal.

Ønsker deg en fantastisk fin 17. mai feiring !

Powered by Labrador CMS