10 tips til påsken 2020

Koronaviruset har satt en stopper for det meste. Og det kan være lett å bare legge til side alt som handler om sunn livsstil også. Men vi gir oss ikke vi, sant? Så her kommer det!

Påsken 2020, blir ikke som andre påsker, og vi må gjøre det beste ut av det!

10 tips til påsken 2020:

1 ) Ha positivt fokus. I stedet for å tenke “påsken i år er jo ødelagt alikevel!” – så tenk heller: “Dette skal jeg klare. Om noen måneder er det sommer, og da angrer jeg i hvert fall ikke på at jeg valgte å stå i prosessen min, på tross av Koronaviruset!”

Blir ikke mye afterskiing i år, nei.
Blir ikke mye afterskiing i år, nei.

2) Lag en aktivitetsplan for påsken, og kryss av for hver dag det gjennomføres (og husk å skrive inn i Roede-appen – det er supergøy!). Det vil være nok tid til å prioritere seg selv i påsken, enten alene eller sammen med familien. Bevegelse og aktivitet er KUN positivt!

Forslag til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna

Skattejakt med påskeegg ute

Sykkeltur – du jogger, barna sykler

Lange turer med bæremeis eller vogn, og deilig niste selvsagt

Leker som “spark på boks” og “sisten” får opp pulsen

Tur til fjæra eller utflukt til et fint sted i nærmiljøet, med grilling av pølser (kylling og kalkunpølser, selvsagt) og pinnebrød

Stolpejakt (Her finnes det en app du kan laste ned) Du finner mer informasjon her: https://www.stolpejakta.no/#/

Alfabet-tur: Finne ting i naturen som starter på A.. B… C ! Den som finner flest ulike ting, får en premie

Sykkeltur er en fin familieaktivitet!

3) Handleliste! Vi bør, som kjent, unngå å gå på butikken for ofte for å slippe å bli eksponert for smitte nå om dagen. Ta deg derfor tid til å planlegge påskens måltider enda bedre enn du pleier, og handle det inn slik at du har alt du trenger.

HUSK å handle inn rikelig med sunn snacks. Her er noen forslag:

Blåbær, bringebær og jordbær

Fargerikt, sunt og deilig!

Ekstra grønnsaker som kan kuttes i strimler

Lettere Kesam eller Drømmelett og pulver til dip

Sukkerfri gele og vaniljesaus Zero

Yup pastiller – finnes i mange smaker

Frukt (appelsinen er saftig og søt i disse dager. Godt med vaniljekesam og kanel)

Mellombarer, godt til kaffen

4) Prøv noe nytt: Hverdagsvafler, tacosnurrer, grove boller eller matmuffins er for eksempel supergodt og sunt! Deilig å ha med i sekken på tur også! Du finner mye godt og sunne oppskrifter på Roede-kjøkkenet

5) Følg treningssentre eller “store” instruktører på Facebook. Da får du treningsøkten inn i stuen din, og “deltar” sammen med andre. De aller fleste treningssentre livestramer eller legger ut treningssnutter som du kan gjøre hjemme. Det legges også ut treningsinspirasjon på Roedes offisielle Facebook side, følg den gjerne: https://www.facebook.com/greteroede

I disse dager finnes det mange “filmstjerner” som livestreamer trening rett hjem til deg!

6) Velg deg en dag der du skeier litt ut. Påskeaften, for eksempel? I stedet for det tradisjonelle påskeegget, kjøp deg en plate mørk sjokolade (de fleste inneholder ca. 550 kalorier) – og nyt denne! Etterpå er vi ferdig med sjokolade for denne gang!

7) Ha alltid noe sunt og godt i en skål på bordet. Når det er påskekrim eller annet på TV, er det greit å ha noe der.

8) Sett deg et mål for påsken I DAG og gi full gass. Påsken 2020 blir slik den blir, men du kan påvirke ganske mye likevel!

9) Bruk Roede-appen, hver eneste dag – og registrer ALT. Appen er min aller beste venn nå om dagen, og hjelper meg å holde fokus, spesielt når alt der ute er annerledes enn det pleier å være. Har du den ikke allerede – kan du laste den ned gratis her!

Stay positive!

10) Gled deg over hver dag, og kjenn etter hvor utrolig godt det er å ta vare på seg selv gjennom en ellers utfordrende tid. Når du legger deg om kvelden, klapp deg selv på skulderen og vær stolt av hvor godt du har jobbet. Du gjør en fenomenal innsats for ditt egent immunforsvar, og generelt for din fysiske og psykiske helse.

Lykke til med alle dine gode valg gjennom den rare og uvante påsken vi har foran oss.

Vi skal naile denne! Korona – go away.

Riktig GOD PÅSKE!

Hilsen Charlotte

.fusion-fullwidth.fusion-builder-row-3 { overflow:visible; }

Det er bare til å innse det. I år blir det, for de aller fleste av oss, en annerledes påske. Hyttekos med sol i fjeset og lange dager i slalombakken, må utsettes et år frem i tid. Besøk i hjemlige trakter, familiemiddager og spillkvelder med høylytte diskusjoner ut i de sene påskekveldene, likedan.

Jeg satt her en morgen, og surfet litt på nettet etter noe smart å dele på min kurslederside på Facebook, med tanke på påsken 2020. Der florerte det av tips til oss, med tanke på den tradisjonelle påsken og innholdet i denne. Tips til sunne middager, sunnere påskeegg, og kaloriinnhold i påskemarsipanen, var noe av det jeg fant.

Men i år blir det nok færre som drar på hytta eller drar til familie og venner i påskemiddager og besøk. After Ski og uteliv er også lagt på is. De aller fleste av oss må rett og slett holde oss hjemme.

Powered by Labrador CMS